2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Doktor adayları beyaz önlük giydi

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne başlayan 168 doktor adayı, beyaz önlüklerini giyip, Hipokrat Yemini ederek mesleğe ilk adımı attı.

Tıp Fakültesinde eğitim görmeye başlayan öğrenciler için her dönem başında geleneksel olarak düzenlenen beyaz önlük giyme törenine Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Timur Kırgız, Prof. Dr. Beyhan Karamanlıoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Dikmengil, öğretim üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Törene katılan genç doktorların heyecanlı olduğu gözlerden kaçmadı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran da doktorluğun kutsal bir meslek olduğuna dikkat çekti.

Doktorların sağlığı verirken adaleti de sağladığını ifade eden Duran, "Çocuklar doğdukları zaman altlarını, biraz büyüdüklerinde de üstlerini kirletir. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunları bugün giyecekleri önlüğün beyazlığını yaşamları boyunca koruyacaklardır" dedi.

2009-2010 Akademik yılında tıp eğitimlerine başlayan 168 öğrenci, beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımı attı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Dikmengil, geleneğini bu yıl da devam ettirerek papyonunu genç meslektaşlarından Berk Akyol'a hediye etti. Önlükleri öğretim üyeleri tarafından giydirilen öğrenciler, hep birlikte 'Hipokrat Yemini' etti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 23:11:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?