2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Doktorlar kontrolde

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yap işlet devret modeli ile 132 milyon TL'ye modernize edilen Kapıkule Sınır Kapısı yeni yüzüyle gurbetçileri karşılamaya hazırlanıyor.

360 dönüm arazi üzerine kurulu Kapıkule, modern tesisleri ile günlük yaklaşık 4 bin araç ile 40-45 bin yolcunun geçiş yapabileceği duruma geldi. Sınır kapısında domuz gribine yönelik alınan önlemler de devam ediyor.
Henüz termal kamara olmayan sınır kapısında kontroller 24 saat görevli doktorlar ve personel tarafından yapılıyor.Kapıkule'de görevli tüm personel domuz gribine karşı eldiven ve maske kullanırken, doktorlar giriş yapan yolculara form dağıtarak domuz gribi görülen ülkelere gidip gitmedikleri ve ateşli bir hastalıkları olup olmadığı hakkında sorular soruyor. Kontrollerin 24 saat ettiği Kapıkule'de şimdiye kadar şüpheli bir vakaya rastlanmadı.

Gümrük ve Turizm İşletmeleri Müdürü Durmuş Zor, modernize edilen Kapıkule'de alınan önlemlerle kuyrukların sona ereceğini belirterek, "Kapıkule gümrük sınır kapısı hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadan modernize edildi. Avrupa'dan gelen vatandaşlarımıza, ithalat ihracat yapacak vatandaşlarımıza en iyi hizmet verecek durumdadır. Eski kapının durumunu biliyorsunuz, adeta problem yumağıydı. Gerek fiziki şartlarıyla olsun gerek diğer şartlarıyla olsun çok kötü bir durumdaydı. Bu kapının modernize edilmesinin amacı kuyrukların sona erdirilmesiydi. Şu anda gurbetçiler için her türlü hazırlıklar tamamlanmıştır. Günlük buradan yaklaşık 4 bin araç giriş yapıp sahayı terk edecek durumdadır" dedi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda, 15 Haziran'dan itibaren başlayacak gurbetçi sezonu için personel takviyesi yapılıp peron sayısı artırılarak kuyrukların önlenmesi amaçlanıyor.  Yaz tatilini geçirmek üzere Fransa'dan gelen Şevket Elmas isimli gurbetçi, "Ben geçen yıl da buradan giriş yaptım. Şu an kapının durumu çok iyi. Geçen yıl inşaat vardı. Burası şahane olmuş, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 15:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?