2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Dönerler Bakan Yazıcı'dan

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere Edirne'ye geldi. Yazıcı, Edirne sokaklarını tek tek gezerek partisinin Edirne Belediye Başkan adayı Mustafa Hatipler için oy istedi. Yazıcı bir döner tezgahına geçerek döner de kesti.

Başbakan Yardımcısı Yazıcı, partisinin Edirne teşkilatını ziyaret ederek, AK Parti Edirne İl Başkanı Koray Uymaz ve Belediye başkan adayı Mustafa Hatipler ile görüştü. Yazıcı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim çalışmalarına katkıda bulunmak için Edirne'ye geldiğini söyledi.

''Türk halkının ideolojik bağnazlıktan kurtularak hizmete oy verdiğini'' ifade eden Yazıcı, 'Halkımız kimin hizmeti varsa, kim hizmet ediyorsa egemenliği ona tevdi ediyor. Seçimin galibi AK Parti olacak. AK Parti'nin rakipleri başarısızlıklarını görünce kafalarını ellerinin arasına alarak bir kez daha düşünecek. 3 Kasım 2002'de milletin verdiği dersi iyi anlamayanlar, 30 Mart 2009'da da kitaplarını bir kez daha okumaya başlayacak" diye konuştu.

Kapıkule Gümrük Kapısı'nın modernize edildiğinide belirten Yazıcı, ''Kapıkule Gümrük Kapısı dünyanın en önemli kapılarından. Tam anlamıyla bitirdikten sonra mayıs sonu veya haziran başı gibi açacağız. Kapıkule'ye yaklaşık 170 milyon TL yatırım yapıldı. Kapıkule, ithalat ve ihracatçılarımızın kolay bir şekilde ticari faaliyetlerini yürüteceği, yurt dışındaki vatandaşlarımızın son derece modern giriş ve çıkış yapacağı bir gümrük kapısı haline geldi'' ifadelerini kullandı.

Daha sonra parti binasından ayrılan Bakan Yazıcı, yağmur altında Kıyık Caddesi'nde esnafı ziyaret ederek, belediye başkan adayı Mustafa Hatipler için destek istedi. Bir dönerci dükkanına giren bakan yazıcı burada döner kesti ve esnafa "Oyunuzu adayımıza verin kurtulun, vermezseniz o kurtulacak" dedi
Bakan Yazıcı, Edirne'deki yerel bir televizyonda katıldığı programın ardından Havsa ilçesine hareket etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 19:16:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?