2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Dönüş kuyruğu

Yaz tatillerini Türkiye'de geçiren gurbetçiler dönüşe geçerken, Kapıkule Sınır Kapısı'nda 3 kilometre uzunluğunda araç kuyruğu oluştu.

Türkiye'de tatil yaptıktan sonra çalıştıkları ülkelere doğru dönüşe geçen gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluğa neden oldu. Her yıl aynı sıkıntıyı yaşadıklarını belirten gurbetçiler, bu sıkıntıların çözülmesini istedi. 2 saatten fazla süre kuyrukta beklediğini söyleyen Nazım Sert, "Her yıl gelişimizde aynı sıkıntıları yaşıyoruz ama yine bu vatan için bu sıkıntıya katlanılır. İznimiz çok iyi geçti, çok memnun kaldık. Sınır kapılarında her yıl aynı kuyruk çilesini yaşıyoruz. Ne kadar sıkıntı
yaşasak da memleket özlemi için değer" açıklamasını yaptı.

Kuyrukta bekleyen gurbetçiler, "2 saatten fazla bir zaman oldu ancak daha Kapıkule Sınır Kapısı'na ulaşamadık. Her yıl aynı çileyi çekiyoruz, yetkililer artık bu sıkıntımıza bir çare bulsun. Problemin nereden kaynaklandığını bilmiyoruz. Kapıkule yenilendi, çok güzel oldu ancak betonu yenileseniz ne olur, zihniyetin değişmesi lazım" şeklinde konuştu.

Kapıkule gümrük yetkilileri ise gurbetçi sezonunun başlaması ile birlikte personel takviyesi dahil her türlü önlemi aldıkları ancak hem gurbetçilerin aynı anda çıkış yapmak istemeleri hem de Bulgaristan gümrük sahasının küçük olması nedeniyle kuyruklar oluştuğunu belirterek, "Yine de kısa sürede kuyrukları eritiyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 11:26:28
Güncelleme :7 Ağustos 2009 Cuma 11:31:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?