3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Dumandan zehirlenen anne-kız öldü

Edirne'de bir apartmanda çıkan yangında bedensel engelli anne ile 2.5 yaşındaki kızı dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti.

Şükrüpaşa Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde bulunan Yenikent Sitesi A Blok'taki 21 numaralı dairede saat 18.00 sıralarında, sol ayağında protez takılı olan anne Ayşegül Tozduman'ın (40), iddiaya göre elinde sigarasıyla uykuya kalması sonucu yangın çıktı.

Evden dumanların yükseldiğini gören apartman sakinleri, kapıyı açan olmayınca olayı polis ve itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, apartmanın 6. katındaki Tozduman ailesinin yaşadığı dairenin çelik kapısını kıramayınca yangın merdiveniyle balkondan eve girdi. Ekipler bir yandan yangına müdahale ederken, bir yandan da oturma odasında yatan anne Ayşegül Tozduman ile dış kapının arkasında yerde yatan 2.5 yaşındaki Sudem'i apartman boşluğuna çıkartı. Olay yerindeki sağlık ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren müdahalelerine rağmen anne ve kızı hayatını kaybetti.

Polis ekipleri ve nöbetçi savcının yaptığı incelemenin ardından anne ve kızın cesetleri otopsi yapılması için Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Apartman sakinleri gözyaşlarına boğulurken, olayı duyarak siteye gelen baba Metin Tozduman ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 09:14:39
Güncelleme :25 Kasım 2008 Salı 09:22:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?