3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Dünya Gümrük Günü törenle kutlandı

26 Ocak Dünya Gümrük Günü, Edirne'de düzenlenen kokteylle kutlandı.

Kokteylle tüm gümrük personelinin yanı sıra Kapıkule'de görev yapan ve bir çok başarılı uyuşturucu operasyonunda aktif görev alan narkotik dedektör köpeği "Duman" da katıldı.

Dünya Gümrük Günü nedeniyle DSİ Sosyal Tesislerinde bir kokteyl düzenlendi. Edirne protokolü ve tüm gümrük personelinin katıldığı kokteylin sürpriz konuğu ise bir çok başarılı eroin operasyonunda aktif rol alan narkotik dedektör köpeği "Duman" oldu.

Kokteyle bakıcısı Gümrük muhafaza memuru refakatinde gelen ve kısa bir gösteri yaptırılmak istenen "Duman"ın şaşkınlıktan ve masalar üzerindeki kızarmış et kokuları nedeniyle dikkati dağıldı. Narkotik köpeği Duman saklanan eroini bulmak yerine masalar üzerindeki etlere bakmakla yetindi.

Edirne Gümrükler Başmüdürü Kaptan Kılıç, tüm personelle kokteyle katılmak istediklerini belirterek, "Bugün Dünya Gümrük Günü. Dünya Gümrük Günü uluslararası olarak kutlanan, gümrük idarelerini birbirleriyle dayanışma kaynaşması amacıyla kutlanan bir gündür. Bizde bu çerçevede bu günü kutluyoruz. Bütün personelimizle birlikte, kadromuzda bulunan "Duman" isimli Narkotik köpeğimizde katıldı. O da bizim personelimizdir, belki o bu günün farkında değil ama bizim coşkumuzu o da paylaştı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 11:06:44
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 11:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?