9
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

'Dünya klasiklerini okuma' cezası

Edirne'de görevi ihmal suçundan yargılanan cezaevi ikinci müdürü ile 2 infaz koruma baş memuruna, her ay dünya klasiklerinden bir kitap okuyarak Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğüne özetini gönderme cezası verildi.

Asliye Ceza Mahkemesinde, Edirne F Tipi Cezaevi ikinci müdürü M.S. ile 2 infaz koruma baş memuru, organize suç örgütü elebaşı Nuri Ergin'e cezaevinde kaldığı dönemde dışarıdan malzeme ve yaş pasta gönderilmesini sağlayarak, görevin gereğini yapmakta ihmal suçlamasıyla yargılandı.

Sanıkların savunmaları, duruşmadaki ve geçmişteki tutum ve davranışları hafifletici neden olarak kabul edilerek 6 ay verilen hapis cezaları önce 5 aya indirildi.

Ardından, sanıklara, geçmişteki sabıkasız halleri, şahsi ve sosyal durumları, suçun işleniş şekli ve pişmanlıkları göz önünde bulundurularak TCK'nin 50. maddesi gereği, "5 ay boyunca her ay dünya klasiklerinden bir kitap okuyarak Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğüne özet şeklinde rapor vermeleri" kararlaştırıldı.
a.a
Yayın Tarihi : 12 Mart 2007 Pazartesi 12:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?