8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Düşman işgalinden kurtuluş kutlandı

Keşan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümü nedeniyle düzenlenen geçit töreninde, avcılar tarafından öldürülen domuzlar, kamyonetler üzerinde gezdirildi.


Kurtuluş törenleri, Cumhriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu, Keşan Kaymakamı Abdülkadir Karataş, 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İlhan Talu ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, protokol ve halkın tebriklerini kabul etti.

Meydanda, milis kuvvetlerinin ilçeye girişi sırasında silah sesleri susmadı. Bir konuşma yapan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, "Sancılı son işgal döneminde canıyla, malıyla, kanıyla, aklıyla, bölgemizi savunan; Raşit Efendi'lere, Hayri Ağa'lara, Murat Ağa'lara, İsmail Ağa'lara, Kadir Ağa'lara ve ismi bilinen, bilinmeyen saydığımız, sayamadığımız tüm büyüklerimize, biz bugünün Keşanlıları olarak minnettarız" dedi.
Keşan Halk Eğitim Merkezi ekibinin folklor gösterisinin ardından düzenlenen geçit töreninde, avcılar tarafından vurulan 8 domuz, kamyonetler üzerinde gezdirildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 02:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?