8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Edirne, sarı-kırmızıya büründü

Galatasaray taraftarı Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, önceki yıllarda kaldırımları sarı kırmızı mozaikle kaplatmasının ardından, şimdi de kente çok miktarda sarı kırmızı lale diktirdi. 

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, ''Galatasaraylı olmanın bir ayrıcılık olduğunu ve bundan onur duyduğunu'' söyledi. Edirne Belediyesi olarak her sene yaz aylarına girerken, kentin değişik yerlerine ağaç ve çiçek dikimi yaptıklarını ifade eden Sedefçi, çiçek dikimine 15 gün önce başladıklarını ve önce menekşe diktiklerini bildirdi. 

Türkiye'de lalenin çok eskiden bu yana bilindiğini ve Mimar Sinan'ın ünlü eseri Selimiye Camii'ne de lalenin sembol olduğunu belirten Sedefçi, ''Edirne'de yıllar önce lale bahçeleri olduğunu biliyorum. Bu nedenle Edirne'yi lalelerle donatmaya karar verdik'' dedi.

OSMANLI BAŞKENTİNE 100 BİN LALE

Kendi seralarında yetiştirdikleri ve piyasadan temin ettikleri 100 bin civarında laleyi kentin değişik yerlerine diktiklerini ifade eden Sedefçi, laleler için 5 bin YTL harcama yaptıklarını söyledi. Bu lalelerin sarı, kırmızı, mor ve beyaz renklerden oluştuğunu, özellikle lalelerin sarı kırmızı olması konusunda özel bir sipariş vermediğini ifade eden Sedefçi, fakat daha sonra sarı kırmızı laleleri gördüğünde çok hoşuna gittiğini kaydetti. 

Özel bir renk düzenlemesi de yapmadıklarını, lalelerin kente ayrı bir güzellik kattığını dile getiren Sedefçi, kente gelen yerli ve yabancıların kenti çok beğendiğini duyduğunda mutlu olduğunu belirtti.

KALDIRIMLARI SARI KIRMIZI MOZAİKLE KAPLATTI

Yıllar önce Edirnespor Kulübü'nde yöneticilik yaptığını belirten Sedefçi, şöyle konuştu: ''Galatasaraylı olmak bir ayrıcalıktır. Bu nedenle Galatasaraylı olduğum için de onur duyuyorum. Edirneliyim ve Galatasarayın renklerine sahip olan Edirnespor'da da yıllarca görev yaptım. Bu kapsamda o dönemlerde Edirne'nin kaldırımlarını da sarı kırmızı mozaikle kaplatmıştım. Şu an diktiğimiz laleler arasında da çok sayıda sarı ve kırmızı laleler bulunuyor. Kimse alınganlık göstermesin. Fenerbahçenin ve Trabzonsporun renklerine yakın laleler de kentin değişik yerlerine dikildi. Fakat siyah lale olmadığından Beşiktaş'ı simgeleyen lale dikemedik. Söz veriyorum, Beşiktaşlılar üzülmesinler, 2008 yılında siyah lale bulursak kente dikeceğim.''
AA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2007 Cumartesi 12:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?