6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

Edirne: Dördüzlerin üniversite sevinci

Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi’nden mezun olan Murat Yassa İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni, Mahmut Yassa Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni, Ahmet Yassa Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanırken, Edirne Koleji’nden mezun olan Merve Yassa ise Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Fizik bölümünü kazanarak ailelerine dördüz mutluluk yaşattılar.


İstanbul’da yaşayan Bilgisayar Mühendisi Eşber Yassa’nın dördüzleri, ailelerinin yanı sıra, mezun oldukları Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi ve Edirne Koleji’ne de büyük sevinç yaşattı. Süleyman Demirel Fen Lisesi’nde 11-C sınıfında öğrenim gören Murat, Mahmut ve Ahmet’in farklı kentlerde de olsa tıp fakültelerini kazanmaları ilginç bir tesadüf olarak yorumlandı.


Süleyman Demirel Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Şükrü Ciravoğlu, Yassa kardeşlerin üçünün birden tıp fakültesini kazanmalarının ilginç; ancak beklenen bir sonuç olduğunu belirterek, "Gurur kaynağımız olan öğrencilerimiz 2004 ÖSYS sonucunda çeşitli üniversiteleri kazanarak bizleri sevindirdi. Veliler olarak bu başarılarından dolayı tüm yönetici, öğretmen, veli ve öğrencilerimizi kutluyor; öğrencilerimizin bundan sonraki eğitim yaşamlarının da aynı başarılarla sürmesini diliyoruz" dedi.

Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi’nden bu yıl mezun olan 94 öğrenciden 83’ü ÖSYS sonucunda çeşitli üniversitelere yerleştirildi. Başarı yüzdesi hayli yüksek olan okulda, ÖSS Sayısal Edirne İl Birincisi olan Aslı Ege, Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’ne girdi. Aynı sınavda Sözel Edirne İl Birincisi olan Mevlana Yılmaz ise Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi’ni kazandı.

iha-edirne
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2004 Cumartesi 13:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?