5
Mayıs
2024
Pazar
EDİRNE

Edirne: Edirne'nin köylerinde fare dehşeti

Edirne’nin köylerini fareler istila etti. Kedi büyüklüğündeki farelere karşı çaresiz kalan köylüler, salgın hastalık tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Tavuk ve kuzuları ısırarak öldüren farelere karşı köylüler ne yapacağını şaşırırken, Tarım İl Müdürlüğü tarafından dağıtılan ilaçlar da etkisiz kaldı.
Edirne merkeze bağlı Tayakadın, Karakasım, Orhaniye, Doyran, Sazlıdere ve bir çok köyde görülen farelere karşı köylüler ellerinde sopalarla fare nöbetine çıkıyor. Gündüzleri çıkmayan fareler havanın kararması ile köyde adeta cirit atıyor. Hayvanların barındığı ahırlarda yem arayan fareler, tavuk ve kuzulara da zarar veriyor. Farelerin ısırması sonucu bir çok küçük çocuk da kuduz aşısı olmak zorunda kaldı.

Yıllardır farelerden sıkıntı çektikleri belirten köylüler, "Fareler çok büyük, kedilerde farelere bir şey yapamıyor. Bazı kediler fareler tarafından öldürüldü. Fareler için açtığımız zehirleri de kediler yedi ve köyde kedi kalmadı. Fareler aç kaldıkları zaman tavuklara ve kuzulara da saldırıyor. Köyden bir kaç kişi fare ısırması sonucu kuduz aşısı oldu. Bu derdimize bir çare bulamadık. Tarım İl Müdürlüğü ilaç dağıttı ama ilaçlar farelere etki etmedi. Aksine ilaçları yiyen kediler, köpekler ve tavuklar telef oldu. Gündüzleri çıkmayan fareler havanın kararması ile ahırlara ve ambarlara hücum ediyor" diye konuştu.

EDİRNE-(İHA)
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2004 Pazartesi 14:48:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?