6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

Edirne: Karpuza olimpiyat dopingi...

Edirne’nin Üyüklü Tatar Köyü’nde tarlada aldığı karpuzu kamyona yükleterek İstanbul’a götüren toptancı Kenan Akçelik, Trakya karpuzunun ilk zamanlarda tarladaki fiyatının düşük olduğunu; ancak Adana’da karpuzun yanmasıyla Trakya’da karpuz fiyatlarının yükseldiğini söyledi.

Akçelik, karpuzu tarlada dönümünü 1 milyon ila 1 milyon 200 bin liradan aldıklarını kaydederek, "Tarladaki karpuzda yeterince yok. Hava koşulları nedeniyle karpuz istenen seviyede olmamış. Önceleri bir dönümden 10-12 ton karpuz toplardık. Şimdi ise 6-7 ton karpuz çıkıyor. Bununla birlikte karpuz eken de az. Karpuz bulmakta zorlanıyoruz. Karpuz fiyatının yükselmesinin nedeniyle Adana karpuzu çabuk bitti. Trakya’da karpuz geç çıktı. Karpuzun kilosunu tarlada 350 bin liradan alıyoruz. İstanbul’da da 500 -550 bin liradan satılıyor. Atina Olimpiyatları için karpuzun Türkiye’den gitmesi durumunda fiyatlar yükselir" dedi.


İstanbul’da pazarcılık yapan Mehmet Yaman, ise, karpuzu yerinde görmek için toptancı ile birlikte geldiğini belirterek, "Üretici karpuz az olduğu için ucuza satmıyor. Bu da direk tüketiciyi etkiliyor. Üretici hiç ummayacak fiyatlar çekiyor bize. Bu yıl kavun da para yapar. Kavun karpuzun azlığından dolayı para yapar. Adana’da karpuz yanınca fiyatları artırdı. Yunanistan’a şu anda karpuz gitmiyor. Böyle bir söylenti var. Bu nedenle üretici fiyatları artırıyor. Tüketici de karpuzu pahalıya yiyor. Köyde üretici ’Bu karpuz bu yıl olimpiyata gidecek, para yapacak’ diyor ve ucuza satmıyor. Bunun söylentisi bile karpuz fiyatlarını artırdı" diye konuştu

iha-edirne
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2004 Pazartesi 14:56:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?