6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

Edirne: Öğrenciler tahliye oldu...

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet, kamu malına zarar vermek, eğitim ve öğretim kurumlarına ait binalara izinsiz afiş yapıştırmak ve cürüm teşkil eden fiili övmek" iddialarıyla yargılanan tutuklu 14 öğrenci ile tutuksuz yargılanan öğrenciler ve avukatları katıldı.

 Sanıklar, savunmalarında kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmediler. Öğrenciler, polislerin müdahalesi sırasında üniversitede olduklarını fakat, posterleri asanları görmediklerini söylediler. Sanık avukatları da, müvekillerinin tahliyelerini talep etti.


Mahkeme başkanı, suçun vasfının değişmesi ve sanıkların tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde tutarak, tahliyelerine karar verdi. Mahkeme dışında bekleyen sanık yakınları, kararı sevinçle karşıladı.


Olay, 20 Haziran’da Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi’nde meydana gelmişti. Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri sırasında, üniversite yemekhanesinin yanına izinsiz açılan stand duvarına terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın posteri ile örgüt lehine pankart asılmıştı. Üniversite güvenliğinin tüm uyarılarına rağmen posterleri kaldırmayan öğrencilere, polis ve jandarma ekipleri müdahale etmişti. Müdahale sırasında Mimarlık Mühendislik Fakültesi içine giren öğrenciler, binaya zarar vermişlerdi

iha-edirne
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 10:24:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?