3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Edirne Belediye Başkan vekili belli oldu

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen ''Arasta'' operasyonu kapsamında tutuklanan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin yerine, Belediye Başkan Vekili seçmek için Belediyeler Kanunu'nun 45. maddesi gereği Edirne Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. 

Yapılan seçimde belediye başkan vekilliğine meclis üyesi Namık Kemal Döleneken seçildi. 

Tek gündemle toplanan belediye meclisi, yoklamayla açıldı. Grupların adaylarını açıklamalarının ardından seçimlere geçildi. AK Parti'nin adayı İsmail Arda ile CHP'nin adayı Namık Kemal Döleneken'in yarıştığı seçimlerin ilk iki turunda istenilen oya ulaşılamadı. 3. turda aranan salt çoğunluğa ulaşılmasının ardından Döleneken, 11'e karşı 17 oyla belediye başkan vekili seçildi, 3 oy da boş çıktı. 

Döleneken, seçimlerin ardından yaptığı konuşmada, son 10 gündür Edirne'nin ve Edirne Belediyesi'nin zor günler geçirdiğini belirterek, "Beni bu göreve layık gören meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Zor bir 10 gün geçirdik, beni bu göreve getiren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hizmetler kaldığı yerden devam edecektir'' dedi.
İsmail Arda ise, demokrasiye yakışır bir seçim çıkarıldığı için meclis başkanını ve meclis üyelerini tebrik ettiğini söyledi. 

Konuşmaların ardından başkanlık makamına geçen Döleneken, gazetecilerin makamda oturması ısrarına rağmen, ''Bu şehrin bir belediye başkanı var, ben sadece vekalet edeceğim'' diyerek masanın yanındaki sandalyeye oturarak tebrikleri kabul etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 09:16:52
Güncelleme :18 Mart 2008 Salı 09:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?