1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Edirne beyazlara gömüldü

Edirne’de dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı hala devam ederken, şehir merkezinde kar kalınlığı 40 santimetreye kadar ulaştı. Kar nedeniyle bir çok araç yollarda kalırken Edirne’nin çevre illerle ve bir çok köyle bağlantısı kesildi.

Kar ve tipi nedeniyle Edirne-Kırklareli karayolu tamamen kapanırken, E-80 Karayolu bazı bölgelerdeki tipi nedeniyle zaman zaman ulaşıma kapanıyor. Edirne İstanbul TEM güzergahında ise karayolları ekiplerinin aralıksız çalışması nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Edirne’nin Süloğlu, Meriç, Uzunköprü, Enez, Keşan ilçeleri ve çok sayıda köy yolu kapalı bulunuyor.

Edirne Belediye ekipleri şehir merkezindeki ana arterleri açık tutmaya çalışırken, ulaşımda aksamalar meydana geliyor. Karayolları, Köy Hizmetleri ve DSİ ye ait araçlar ise şehirler arası yolları açık tutabilmek için çalışıyor. Ekipler kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Öte yandan, yollarda ve kaldırımlarda meydana gelen buzlanma nedeniyle bir çok vatandaşın kayarak, ayağını ve elini kırdığı belirtildi. Edirne meteoroloji yetkilileri, şehir merkezinde kar kalınlığının 21 santimetre olarak ölçüldüğünü belirterek, kar yağışının bugün ve yarında devam edeceğini, hava sıcaklığı gündüz 1 gece ise -5 derece olacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2005 Cuma 02:49:51
Güncelleme :4 Şubat 2005 Cuma 03:14:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?