3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Edirne ciğercisi markalaşıyor

Edirne'de köfteden ciğere, çorbadan tatlıya kadar sunduğu 42 ürünün patentini almak için Türk Patent Enstitüsü'ne başvuran bir işletmenin başvurusu kabul edildi.


Kıyık Caddesi Yediyolağzı mevkiinde iki katlı binada hizmet veren Bizim Köfte & Ciğer Salonu, İşletme Müdürü Bahri Dinar ile birlikte markalaşıyor.

Edirne'ye gelen yerli-yabancı turistlerin ilk duraklarından biri olan Bizim Köfte & Ciğer Salonu, müşterilere sunduğu 42 ürünü birden markalaştırıyor. Firmanın yanı sıra kendi adını da markalaştırmaya giden Bahri Dinar, kısa sürede Türk Patent Enstitüsü'nden kendilerine kesin cevabın geleceğini belirtiyor. 38 yıldır gıda sektöründe çalışan Bahri Dinar,
işletmeden sonra kendi adını da markalaştırıyor. 'Tarihi Ciğerci Bahri Bey' unvanı taşıyacak olan Dinar, "Edirne'de bu işe yıllarını vermiş birçok ciğer ustası var. Ben de farklı olması için 'Bey' unvanını seçtim" dedi.


Bugüne dek yerel ve yaygın basının yanı sıra uluslararası medyada da sıkça yer aldığını ifade eden Dinar, "Almanya, Hollanda, Cezayir, Malezya ve Avusturya gibi ülkelerin medyasında sık sık ciğer yapımı konusunda yer aldım. 85'in üzerinde basın-medya kuruluşuna çıkarak Edirne Ciğeri'nin ve Edirne'nin tanıtımına katkıda bulundum" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 18:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?