6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

Edirne Kapıkule gurbetçinin 'çile' kapısı oldu...

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde çalışan ve yaz tatillerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelen gurbetçi vatandaşlarımız, Sırbistan, Hırvatistan ve Bulgaristan sınırında saatlerce bekletildiklerini belirterek, "Perşembe günü yola çıktık, 8 saat Sırbistan sınırında sebepsiz yere bekletildik. Aynı durum diğer sınır kapılarında da var. Türkiye sınırına gelene kadar 70 Euro rüşvet vermek zorunda kaldık. Rüşvetsiz hiç bir işlem yapılmıyor. Eğer rüşvet vermezseniz pasaportunuzu alıyorlar ve bagajı açın arama yapacağız deyip bekletiyorlar. Başbakan Avrupa'da Ulaştırma Bakanı ile kendi telefonunu verdi. Açın bakın bu telefonlar çalışmıyor, hep kapalı. Bu iş, telefon numarası vermekle çözülmüyor. Bizim problemimiz Türkiye'de değil, Türkiye sınırına gelene kadar" diye konuştu.
Yetkililer ise, sezonun başlaması ile işlem yapılan peron sayılarını artırdıklarını, personelin izinlerini kaldırdıklarını ve işlerin hızlanması için araçlarda arama yapmadıklarını belirtti.
iha-edirne
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2004 Cumartesi 16:48:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yücel özkan IP: 88.67.132.xxx Tarih : 22.06.2008 13:56:52

slm ben almanyadan yücel kim bana bilgi verebilir kapikule de tamir isleri varmis kactane peron acik ve nekadar bekleniyor tsk