3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Edirne Kırkpınar Güreşleri'nden kar etti

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, belediyenin Kırkpınar etkinliklerinden ilk defa kazançlı çıktığını, 645. Tarihi Kırkpınar yağlı güreşleri organizasyonundan 31 bin 35 YTL kar ettiklerini söyledi. 

Sponsor firmalar sayesinde belediyenin Kırkpınar tarihinde ilk kez kar ettiğini ifade eden Sedefçi, ''Bilet gişelerinden 238 bin 530 YTL, ağalık ihalesinden 361 bin YTL, çevirmecilerden 20 bin YTL, standlardan 21 bin 500 YTL, ağalık dosya gelirinden de 15 bin YTL ile toplam 656 bin 30 YTL gelir ettik. Pehlivanlara, hakemlere, ödül ve yolluklara 382 bin 528 YTL, lokantalara 49 bin 267 YTL, misafirlerimizin konaklamasına 159 bin 200 YTL ve Kırkpınar bileti satışını yapan Biletix'e de 34 bin YTL ödeme yaptık. Böylece belediyemiz bu yıl ilk kez Kırkpınar'dan 31 bin 35 YTL kar ettik'' dedi. Sedefçi, belediyenin geçen yılki Kırkpınar organizasyonundan 118 bin 790 YTL zarar ettiğini de bildirdi. 

Sedefçi, Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerini izlemek için Edirne'ye gelen İstanbul'un Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e protokolden 2 kişilik davetiye vermelerine rağmen, Sarıgül'ün seçim otobüsüyle Sarayiçi Er Meydanı'na gelerek 30 kişilik grupla ağa tribününe oturduğunu söyledi. Burada Kırkpınar'ın tarihine yakışmayan görüntüler yaşadığını ve Sarıgül'ün siyasi şov yaptığını iddia eden Sedefçi, seçim zamanının daha gelmediğini, Sarıgül'ün de bir belediye başkanı gibi siyaset yapmadan Kırkpınar'ı izlemesi gerektiğini bildirdi. Sarıgül'ün davranışlarının Kırkpınar'a zarar verdiğini ifade eden Sedefçi, ''Er Meydanı'nda kimsenin siyaset yapmasına izin vermeyeceğiz'' dedi. 

Kırkpınar Ağası Adem Tüysüz'ün de Sarıgül'ün oyununa alet olduğunu ve ağalık ihalesinde de tasvip etmediği olayların olduğunu savunan Sedefçi, ''Ağa Tüysüz, 2 yıldan bu yana Kırkpınar'a ağalık yapmadı. Aksine zarar verdi. Ne konuştuğunu bilmiyor. Ağalık sadece para vermekle olmaz. İnşallah bu yıl ağa gibi ağalığını yapar'' dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2006 Cuma 17:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fulya sezer IP: 88.242.58.xxx Tarih : 30.07.2006 12:26:57
dilerimki sayın belediye başkanımız yıllardır süre gelen kırkpınar kazancından en azından şu şehrimden uzakta int medyası olarak açtığım pc de edirne manzarasından utanç duyarak yazıyorum bu yazımı sayın başkanım bırakın kırkpınar geleğenimiz nasılsa ölemez bu moder çağda edirne başket olmuş diye övünürken sağlıklı nesiller kulak vermek için taşan su mikroplarını önlemenizi dilerim duyumlara şiddetle kulak vermeniz dilği ile iyi kırpınar güreşleri