1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Edirne Sibirya'ya döndü

Edirne’de 2 gündür etkisini sürdüren kar yağışı ve soğuk hava, şehri Sibirya’ya çevirdi. Edirne’nin dünyayla bağlantısı kesilirken, yarıyıl tatili de kar nedeniyle 1 gün uzatıldı.

Edirne Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışının ardından Edirne’de soğuk havanın etkili olacağı ve hava sıcaklığının eksi derecelerde olacağı belirtilerek, yarı yıl tatilinin 1 gün uzatıldığı bildirildi.

Yoğun kış şartları nedeniyle il ve ilçe merkezlerine bağlı 248 köy yolundan 73’ü devam eden çalışmalarla ulaşıma açıldı. Kalan 175 köy yolunun da ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor.

Öte yandan, TIR devrilmesi sonucu ulaşıma kapalı olan Kapıkule yolu açılmış olup, İpsala yolunun halen ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Keşan-Enez, Meriç-Uzunköprü, Lalapaşa-Süloğlu arası ile Kırklareli-Edirne arası da halen ulaşıma kapalı bulunuyor.

Köy Hizmetleri, DSİ 11. Bölge, Karayolları 11. Bölge ve Karayolları 13. Şube Müdürlüğü’ne ait toplam 16 greyder, 11 kepçe, 5’i bıçaklı olmak üzere 24 kamyon ile yolların ulaşıma açılması yönünde il genelinde çalışmalara aralıksız devam ediyor.

Bu arada, Edirne Belediyesi İtfaiye ekipleri ise şehir merkezindeki binalardan sarkan ve tehlike oluşturan biz sarkıtlarını kırıyor.

Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurt dışına çıkış yapmak isteyen TIR’lar ise 3 kilometre kuyruk oluşturdu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2005 Cuma 19:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?