4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Edirne taşkınlarla boğuşuyor

EDİRNE SULAR ALTINDA

Edirne, sağanak yağmurların ardından taşkınlarla boğuşuyor. Tunca Nehri'nin taşması sonucu Edirne merkeze bağlı Değirmenyeni Köyü'nde evler çatılara kadar sulara gömüldü.

DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri ise, taşkın sularının köyün içlerine doğru ilerlemesini önlemek için kamyonlarla toprak taşıyıp set yapmaya çalışıyor.

Değirmenyeni köyünde evlerini su basan vatandaşlar, taşkın sularının dün gece evlerine girmeye başladığını belirterek, "Dün geceden beri evlerimize su dolmaya başladı. Şu anda evlerin bazıları sular altında kaldı. DSİ ekipleri suların yayılmasını önlemek için toprak taşıyıp set yapıyor. Ekipler nehir kenarında bulunan seddeyi de patlatarak suları tahliye etmeye çalışıyor" diye konuştu.

Son yapılan ölçümlerde ise Tunca Nehri'nin debisi 200 metreküp/saniyeyi geçti. Meriç Nehri'nde ise debi 900 metreküp saniyeye ulaştı. Polis ekipleri Meriç ve Tunca nehri kenarında bulunan işletme sahiplerini taşkına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Tunca Nehri kenarında bulunan Kırkpınar yağlı güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi mevki, Balkan Şehitliği, Fatih, Kanuni ve Yalnızgöz köprüleri sular altında bulunuyor. Nehir kenarında bulunan bazı ahırlar ise sulara gömülmüş durumda. Tunca Nehri

kenarında bulunan bir futbol sahasında ise su seviyesi kale direklerinin yarısına kadar çıktı. Edirne'de pazartesi gününe kadar yağmur yağışı bekleniyor.

EDİRNE SULAR ALTINDA
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 12:37:00
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 09:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?