3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Edirne Ticaret Sanayi ve İş Fuarı açıldı

Üretici ile tüketiciyi buluşturmayı hedefleyen Edirne Ticaret Sanayi ve İş Fuarı, (ETSİF'08) törenle açıldı. 

EKO Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen ETSİF'08'in açılışını Edirne Valisi Mustafa Büyük, Edirne Belediye Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken, 647. Kırkpınar Ağası Mehmet Cadıl, EKO Fuarcılık Genel Müdürü İlker Altun ve çok sayıda yetkili yaptı.


Törende konuşan Edirne Belediye Başkanvekili Namık Kemal Döleneken, Kentte düzenlenen etkinlikleri 12 aya yaymak istediklerini ifade etti.

Kırkpınar'ın Edirne'nin bayramı olduğunu anlatan Döleneken, "Bütün kutlamaları bütün etkinlikleri biz bu döneme getiririz. ETSO'nun yürüttüğü bu fuarda öyle. Edirne gibi ekonomik sıkıntıları olan bir kentte fuarı yaparken de sıkıntılarla karşılaşıyorsunuz. O yüzden ben bu şehirde etkinlikleri sadece bir aya değil 12 aya yaymak zorundayım. Bütün etkinleri 1 yıl nasıl yayabiliriz, insanlara nasıl katkı sağlayabiliriz bunu düşünmeliyiz." şeklinde konuştu. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Mıhlayanlar, fuarda üretici ve tüketicinin bir kez daha buluştuğunu dile getirdi.

Mıhlayanlar, "Fuarlar üretici ve tüketicinin aynı zaman içinde bir mekanda buluştukları önemli mekanlarıdır. Biz yönümüzü batıya Avrupa'ya çevirdik. Bu anlamda ETSİF bizim için çok önemli artık. Ülkemizde yaşanan ekonomik ve siyasi sıkıntıda bizim fuarımıza destek veren ve bizlere katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza, tüm firmalara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

EKO Fuarcılık Genel Müdürü İlker Altun, Edirne'de katılımcı sıkıntısı çektiklerini ifade ederek Kırkpınar etkinlikleri ile aynı dönemde açılan fuara daha fazla ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Altun, "Eko Fuarcılık olarak bildiklerimize, yeni edindiğimiz bilgileri de ekleyerek ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Ancak, Edirne katılımcı sıkıntısı çekiyoruz. Sanırım daha önce edinilmiş kötü deneyimlerin bunu olumsuz etkiliyor. Ama biz yine de bu işi umutla yapıyoruz. Hem katılımcıya uygun bir çerçeve çizmek hem de özel bir kaynak yaratmak için iktisatlaşmayı düşündük. Otomotiv, tarım ve gıda gibi başlıkların altında toplanmanın fuara ivme kazandıracağını düşünüyoruz." dedi.

Vali Mustafa Büyük, Belediye Başkanvekili Namık Kemal Döleneken, 647. Kırkpınar Ağası Mehmet Cadıl, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Mıhlayanlar diğer katılımcılar açılıştan sonra stantları gezdi.

Zaman
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 10:06:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?