3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Edirne turizm fuarındaydı

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 2008'de Edirne Valiliği standı yoğun ilgi gördü.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve şarkıcı Keremcem, standı gezerek bilgi aldı.


İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Kongre Merkezi'nde, Edirne İl Kültür Müdürlüğü ile Keşan Belediyesi ve Uzunköprü Belediyesi'nin katkıları ile açılan standa adeta ziyaretçi akını yaşandı.

Keşan standının kurulmasında Keşan Belediyesi ile Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Borsası, Saros Körfezi Hotelciler ve Yatırımcılar Derneği de katkı sağladı.

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Uzunköprü Belediye Başkanı Ercan Çobanoğlu, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Saros Körfezi Hotelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Enver Yüksekdağ, yönetim kurulu üyeleri Mustafa İşçimen, Selim Dost, Abdullah Ersoy, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ile çok sayıda misafir Edirne ve Keşan standını gezdi.


TÜYAP'ta düzenlenen ve 17 Şubat 2008 Pazar günü sona erecek EMİTT fuarının ilk gününde Edirne standını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve şarkıcı Keremcem de ziyaret etti. Standı ziyaret eden Bakan Günay, girişte Edirne Valisi Nusrat Miroğlu tarafından karşılandı. Kültür Bakanı Günay, standa geldiği anda Lalacık Ekibi Folklör Ekibi gösterilerini sunmaya başladı. Ziyaret sırasında Günay'a Keşan'la ilgili dosya ve Edirne Valisi Nusret Miroğlu tarafından Mis sabunu ile badem ezmesi hediye edildi.


Bakan Günay, bir süre burada Vali Nusret Miroğlu, Lalacık Muhtarı Selahattin Çalışkan ve Lalacık Folklör Ekibi oyuncuları ile sohbet etti ve hatıra resmi çektirdi.
Şarkıcı Keremcem isee Keşan standında Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tarafından karşılandı. Keremcem, daha önce festival için geldiği Keşan standını ziyaret etmekten memnun olduğunu belirtti.


Vali Miroğlu, standta yaptığı açıklamada, bu yılki fuar standının Keşan ve Uzunköprü'nün desteği ile daha renkli olduğunu belirterek, "Biz yine de bu işi amatörce yapıyoruz. Bu iş bilen profesyonellerimiz yok. Arkadaşlarımızı gayreti ve özverisi ile standımızı açıyoruz. Edirne Valiliği olarak yurtiçinde ve yurt dışında çeşitli fuarlara katılmaktayız. İlimizin tanıtımı anlamında bunlar önemli çalışmalar. Bu yıl Keşan ve Uzunköprü de standımıza destek sağladı. Onlarla güzel bir stand oluşturduk. EMİTT fuarının da ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


Fuara katılan İstanbul Valisi Muammer Güler, Keşan standını ziyaret etti ve burada gösterilerini sunan Lalacık ekibini izleyerek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu arada, Mustafa İşçimen tarafından Güler'e Keşan'ın tanıtım dosyası verildi.


2 bin 500 katılımcı ile 130 il ve ilçenin stand açtığı fuarın ilk gününde Edirne ve Keşan standı büyük ilgi gördü. Standı gezenlere Keşan'ı ve Saros'u tanıtan broşür kitap ve dosyalar ile Keşan'ın tanıtım DVD'si, pirinç ve tarhana hediye edildi. Standta yerini alan Keşan'ın Lalacık köyü, 50 yaş üzeri Lalacık folklör ekibi de ziyaretçilerin ve basının ilgisiyle karşılandı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 16:45:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?