3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Edirne Yambol işbirliği toplantısı

Türkiye-Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirlikleri Projesi kapsamında yapılan ''Yambol ve Edirne'nin Ekonomik Kalkınmasında Sınır Ötesi Yönleri Projesi''nin kapanış toplantısı Edirne'de yapıldı. Toplantıda 2008 ile 2013 yılları arasında yapılacak işbirliği projelerinin ana temaları belirlendi.

Bulgaristan'ın Yambol Belediyesi, Edirne Belediyesi, Edirne Genç İşadamları Derneği ve Yambol Kalkınma Ajansı'nın ortaklaşa yürüttüğü projenin, Edirne Belediyesi Meclis Salonu'ndaki kapanış toplantısında, katılımcılara projenin sunumu yapıldı. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, yaptığı konuşmada, projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Proje lideri ve Yambol Belediye Başkan Yardımcısı Nadina Dankinova da yapılan projeyle Edirne ve Yambol'un önceliklerinin belirlendiğini belirterek, ''Yambol ve Edirne'nin Ekonomik Kalkınmasında Sınır Ötesi Yönleri Projesi, bundan sonra yapılacak projeler için bir kaynak niteliğinde olacak. Ortak projemizle geniş bir işbirliği panoraması yarattık'' dedi.

Projenin Türkiye sorumlusu ve Edirne Belediye Meclis Üyesi Hakan İnci ise işbirliğinin devamının geleceğini söyledi. Daha sonra Yambol Belediye Başkan Yardımcısı ve proje lideri Dankinova, Edirne Belediye Başkanı Sedefçi'ye ''Trakların tanrıçası Diana'' tablosunu, Sedefçi de Dankinova'ya Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin resmedildiği bir tabak hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 15:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?