3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Edirne ziyaretçi akınına uğradı

Ramazan ayının son günlerinde Edirne ziyaretçi akınına uğruyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar Edirne'nin başta Selimiye Camii olma üzere türbe ve tarihi mekanları geziyor. 

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi, bir organizasyonla 35 otobüsle bin 700 kişiyi Edirne'ye getirdi. Tüm masrafları Büyükçekmece Belediyesi tarafından karşılanan vatandaşlara iftar yemeği de verildi. Grup, teravih namazının ardından Edirne'den ayrılacak. 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bu yıl 18 defa Edirne'ye tur düzenlediklerini belirterek, "Bu yıl bin 700 kişiyle buradayız. Her sene bizim ramazan ayında yapmış olduğumuz kültür ve ibadet gezisinde, esas itibariyle buradaki tarihi dokuyu camileri gezip, bir günümüzü burada geçirip akşam teravih namazından sonra dönüşe geçiyoruz. Yaklaşık 18 yıldır Büyükçekmece halkı ramazanın 24. gecesi bu ziyareti yapıyoruz. Ayırıca Büyükçekmecelilerin ve Edirnelilerin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum" dedi. 

Grubun başında bizzat Edirne'yi gezen ve gruba rehberlik yapan Belediye Başkanı Akgün, Balkan şehitliği ziyaretinde bir konuşma yaptı. Akgün, "Balkan Savaşları'nda 300 bin, burada üzerinde bulunduğumuz Sarayiçi bölgesinde ise 20 bin insanımızın şehit edildi. Bu bizim Mimar Sinan semtimizden bile daha büyük" diye konuştu. 

Edirne'ye gelen bin 700 kişi ilin ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. Kente gelen vatandaşlar Edirne peyniri, badem ezmesi ve çeşitli hediyelik eşya alışverişi yaptı.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 23:48:51
Güncelleme :25 Ekim 2006 Çarşamba 10:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?