8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Edirne'de alarm

Son yağışlar ve Bulgaristan'daki Türkiye sınırına 40 kilometre uzaklıktaki Ivoylavgrad Barajı'nın taşması sonucu Edirne'de taşkın alarmı yaşanıyor. Bulgaristan Çevre Bakanlığı, Türkiye ve Yunanistan'ı Ivoylavgrad Barajı'nın taştığını ve taşkın olabileceği konusunda uyardı. Bu arada, Kırcaali bölgesinde bulunan barajlarında dolduğu ve her an kapakların açılarak su bırakılabileceği belirtildi. 

Edirne Valisi Nusret Miroğlu'da nehirlerde incelemelerde bulundu. Vali Miroğlu, taşkın tehlikesinin olduğunu ve köprülerle ilgili sıkıntılar bulunduğunu belirterek, "Karaağaçtaki vatandaşlarımıza yüksek ve zırhlı araçlarla ulaşmaya çalışacağız, ulaşamazsak karşı taraf (Yunanistan) ile görüşmemiz gerekecek" dedi. 

Kendilerine iletilen rakamların doğru olması haline bin metreküpün üzerinde suyun Edirne'ye ulaşacağını dile getiren Miroğlu, "Belki bin 500'ü bulacak. Şu an baktığımızda hem Meriç hem Tunca Nehri dolmuş durumda. Dedeağaç Valisi ile yaptığım görüşmede Arda Nehri geçen senedeki su seviyesini bulmuş. Meriç Nehri'ne de su veriliyor. DSİ Bölge Müdürümüzle görüştüm, Bulgaristan barajlarının taştığını söylemiş. Çünkü devamlı yağış da devam ediyor. Kriz merkezini oluşturduk, arkadaşlar çalışmalarına devam ediyor, vatandaşlarında dikkatli olması lazım. Bu su yükseliyor ve yükselmeye devam edecek, bölgede bulunan vatandaşlarımızın hayvanlarını boşaltmaları gerekiyor. İnşallah bi can kaybımız olmaz. Karaağaçtaki vatandaşlarımızın da dikkatli olması lazım. Uzun süre bu durum yaşanırsa bizim buradan yüksek araçlarla ulaşmaya çalışmamız gerekiyor, olmazsa karşı tarafla görüşmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 14:57:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?