6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

Edirne'de bayıltan yemek yarışması

643. Tarihi Kırkpınar Güreşleri nedeniyle düzenlenen Trakya Ev Yemekleri Yarışması’nda jüri üyeliği yapan Kırkpınar Ağası Mustafa Altunhan, tatlıyı fazla kaçırınca fenalık geçirdi. 1 kilo tatlı yiyen ağa fenalaşınca, 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.
Tarihi Kırkpınar Güreşleri çerçevesinde Trakya Ev Yemekleri Yarışması yapıldı. Kervansaray Otel bahçesinde düzenlenen yarışmada Trakya ev yemekleri yarıştı. Çok sayıda ev hanımının katıldığı yarışmanın jürisinde Kırkpınar Ağası Mustafa Altunhan da yer aldı. Jüri üyeleri her yemekten azar azar tadarken, Altunhan beğendiği Selanik tatlısından fazla yedi. Daha sonra değerlendirme yapmak için masaya oturdu. Ancak bu sırada fenalaşan Altunhan’a çevresindekiler yardım etmeye çalıştı. Bu arada 112 Acil Servis’ten de yardım istendi. Mustafa Altunhan yanındakilerin yardımıyla oteldeki bir odaya alındı. Kısa sürede otele gelen sağlık ekibi Altunhan’a müdahalede bulundu. Altunhan’ın yedikleri nedeniyle midesinde oluşan sıkışma nedeniyle tansiyonunun yükseldiği belirlendi.
Gerekli müdahalenin ardından Mustafa Altunhan, tekrar yarışma alanına gelerek dereceye girenlerin ödüllerini verdi. Jürinin değerlendirmesi sonunda tatlılarda Altunhan’ın fenalaşmasına neden olan Selanik tatlısı birinci, etlilerde kuskus kapama ve hamur işleri dalında kuskus yemeği birinci seçildi.
EDİRNE - İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2004 Perşembe 00:08:36
Güncelleme :28 Temmuz 2004 Çarşamba 11:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?