2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Edirne'de bayrak tepkisi

EDİRNE'DE BAYRAK TEPKİSİ

Edirne Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Talatpaşa Caddesi'ne asılan Türk bayraklarının itfaiye ekipleri tarafından toplandığı sırada yaşananlar, vatandaşların tepkisine neden oldu.

İtfaiye ekipleri, önce iki direğe bağlı olan bayrakların bulunduğu ipi kesti ve daha sonra da direğe onlarca bayrağı doladı. İhbar üzerine gelen polis ekipleri ise tutunak tuttu.

Edirne Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Talatpaşa Caddesi'ne astığı Türk bayrakları bugün toplatıldı. Edirne Belediyesi'ne bağlı 2 itfaiye aracı ve beraberindeki itfaiye erleri bayrakları toplamak için çalışmalara başladı. Caddenin bir yönündeki ekip, bayrakların bağlı olduğu direkteki ipi kesti ve yere düşen bayrakları karşı şeritteki direğe birbirlerinin üstüne gelerek bağladı. Daha sonra da arkadan gelen bir başka itfaiye aracındaki ekip direğin ucundaki diğer ipi keserek bayrakları aracın şoför bölümüne koydu.

Çevre sakinleri, itfaiye ekiplerini Türk bayraklarını bu şekilde toplamasına tepki gösterdi. İtfaiye ekipleri, bayrakları toplamak için başka bir çözümlerini olmadığını söylerken, vatandaşların şikayeti üzerine olay yerine gelen polis tutanak tuttu.

EDİRNE'DE BAYRAK TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 17:54:05
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 19:50:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?