6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

Edirne'de ilginç kaza...

Edirne Merkez Sürücü Kursu’nda sürücü eğitimi alan Tevrat Karadeniz, direksiyon öğretmenliğini yapan Hilmi Arın ile birlikte, 22 HN 673 plakalı midibüsle yola çıktı. Tevrat Karadeniz yönetimindeki midibüs, Ören Sitesi mevkiine gelindiğinde, sürücü adayının heyecanlanarak aracın kontrolünü kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak elektrik direğine çarptı.

Sürücü Karadeniz, kazayı yara almadan atlatırken, kurs öğretmeni Arın araç içinde sıkıştı. Arın’a ilk müdahaleyi yapan Karadeniz, öğretmenini çıkaramayınca itfaiye ve polisten yardım istedi.

Kısa sürede olay yerine gelen polis, itfaiye ve Edirne Arama Kurtarma Derneği (EDAK) ekipleri, kazazedeyi sıkıştığı yerden çıkarmak için çaba sarfetti. Yoldan geçmekte olan araç sürücüleri ve vatandaşlar da yaralıya yardım etmek için seferber oldu. Hilmi Arın, kurtarma ekiplerinin yoğun çabaları sonucu araçtan çıkarılarak SSK Edirne Bölge Hastanesi’ne kaldırıldı.


Öğretmeninin başından bir an olsun ayrılmayan acemi sürücü Tevrat Karadeniz, olay yerinde polise verdiği ilk ifadesinde "Kazanın nasıl olduğunu ben bile anlayamadım. Anlasaydım tedbirimi alırdım" dedi. Tevrat Karadeniz, ifadesinin alınması için polis merkezine götürüldü.

iha-edirne
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2004 Çarşamba 10:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?