3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Edirne'de ilk defa köye eczane açıldı

Edirne merkeze bağlı Karakasım köyü, sürdürülen çalışmaların tamamlanmasının ardından eczanesine kavuştu. 

Aile Hekimliği bulunan az sayıdaki köyden biri olan Karakasım köyüne bir de eczane açıldı. Aile Hekimliği bulunan Karakasım'da eczanenin eksikliğini gören Merve Cantürk, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi`nde doktor olan eşi Murat Cantürk'ün desteğiyle eczane açma çalışmalarına başladı. Karakasım Köyü Avcılar Kıraathanesi olarak kullanılan işyerini kiralayan Cantürk, gerekli izinlerin çıkmasından sonra eczanesini hizmete açtı. Eczanenin açılışı için düzenlenen törene Vali Mustafa Büyük, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, İl Sağlık Müdürü Hatice Gül, AK Parti İl Başkanı Ayhan Demir, Karakasım Köyü Muhtarı İbrahim Kılınç ve köylüler katıldı. Vali Nusret Miroğlu döneminde açılması planlanan eczane, işlemlerin gecikmesi nedeniyle Vali Büyük tarafından açıldı. Açılış töreninde konuşan Vali Mustafa Büyük, eczanenin diğer köylere de örnek olması gerektiğini söyleyerek, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, İl Sağlık Müdürü Hatice Gül ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Demir ile birlikte dualar eşliğinde kordelayı kesti.

"KÖYE ECZANE AÇMAK CESARET VE GÖNÜL İŞİ" 

Hizmetin halka götürülmesinin önemine değinen ve eczanenin bölgeye hizmet vereceğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Enver Duran da, "Köyde eczane açmak cesaret ve gönül işi. Hizmet kazançtan önde tutulmuş" diyerek eczaneyi açanları kutladı. 

Sağlık Müdürü Hatice Gül de, aile hekimliği bulunan köyde eczane açılmasının hizmeti tamamladığını belirterek, "Karakasım halkı, ilaç almak için Edirne`ye gitmek zorunda kalıyordu. Bu sorun açılan eczane ile çözülmüş oldu" dedi. 

Eczacı Merve Cantürk, Karakasım`daki eczane eksikliğini gördüklerini ve eşiyle birlikte çalışmalara başladıklarını belirtti. Açılıştan önce satış yaptıklarını ve köy halkından olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Cantürk, "Eczaneyi hizmet için açtık. Eşim ve ailemin büyük desteği oldu. Umarım faydalı oluruz" dedi. Açılışın ardından Vali Mustafa Büyük beraberindekilerle birlikte eczaneyi gezdi ve Merve Cantürk'e başarı diledi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 16:33:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevde elgin IP: 85.100.252.xxx Tarih : 5.08.2008 15:13:09

merve hanım basarılarınızın devamını dılıyorum ALLAH yar ve yardımcınız olsun