6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

Edirne'de Karadeniz usulü tabela

Hürriyet Meydanı’ndaki Karedeniz usulü tabela, görenleri gülümsetiyor. Belediye, kazı çalışmalarının yapıldığı alana, otobüs ve minibüs şoförlerini uyarmak amacıyla bir tabela astı. Yeri itibariyle şoförlerin dikkatini çekmeyen tabela, vatandaşlar arasında komik olarak değerlendiriliyor. "Yolcu İndirme Bindirme Yeri 50 Metre Geridedir" yazılı tabelayı gören vatandaşlar gülmekten kendilerini alamıyor. Minibüse binmek üzere durağa gidip bulamayan vatandaşlar tabelayı okuyunca önce gülüyor, sonra 50 metre ileriye gittikleri yolu tekrar geri gitmek durumunda kalıyor.

Minibüse binmek için durak arayan Mehmet Uçar adlı vatandaş, tabelanın Belediye Başkanlığı tarafından konulduğunu sanarak, "Ben bunu ancak Temel fıkralarında olur sanırdım. Acaba Başkan Karadenizli mi? Daha önce böyle bir şey ne gördüm ne de duydum. Olsa olsa böyle şeyler Temel fıkralarında olur" dedi. Tabelayı okuyup gülen Tarık Otçu adlı vatandaş da, "Hayret, şimdi ben 50 metre geri mi gideceğim? Böyle bir şey olur mu, ilk defa görüyorum" şeklinde konuştu. Otobüs şoförleri tabelanın trafiği engelleyeceğini öne sürerken, çoğu minibüs şoförü de tabelayı ilk defa gördüklerini ve daha önce dikkat etmediklerini kaydetti.

"Hürriyet Meydanı’nı Meydan gibi yapacağız" diyerek Edirne için çağdaş bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını kaydeden Belediye Başkanı Sedefçi, kim tarafından konulduğunu bilmediği komik tabela haberini duyunca şaşırdı. Sedefçi, "Trakyalıyız; ama Karadenizlileri de geçmişiz. Tabelayı belediye başkanlığı mı, Hürriyet Meydanı’ndaki çalışmayı yapan müteahhit mi, yoksa minibüsçü ya da taksici arkadaşlar mı koydu bilmiyorum. Gerekli araştırmayı yapıp kaldırılmasını sağlayacağım. Karadenizlilik damarlarımızda varmış" dedi.

iha-edirne
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2004 Çarşamba 12:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?