8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Edirne'de keneye karşı ilaçlama çalışmaları

Edirne Belediyesi Veteriner Müdürlüğü, Kırkpınar güreşlerinin yapılacağı Sariyiçi mevkiinde, nehir kenarlarında ve riskli bölgelerde kene ilaçlaması yapıyor.

Veteriner Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekip kenelerin görülebileceği riskli yerler, nehir kenarları ve gübrelik alanlarda ilaçlama çalışması yapıyor. Bazı bölgelerde ölümlere yol açan ve tehlike arz eden kenelere karşı halkın daha duyarlı olması gerektiğini belirten yetkililer evcil hayvanların periyodik olarak tedavi ettirilmesi ve kene görülen yerleri Edirne Belediyesi'ne bildirilmesini söyledi. İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucu da kene ısırığına maruz kalan kişilerin, keneyi zorla vücuttan çıkarmaya çalışmamaları ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiği belirtildi.

Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı alanda stand açan esnaf ise belediyenin yaptığı kene ilaçlamasından memnun olduğunu belirterek, "İçimizde keneye karşı bir korku vardı. Edirne Belediyesi bu konuda gerekli çalışmaları yaparak nehir kenarlarını ve güreşlerin yapılacağı alanları ilaçladı. Belediyenin çalışmasından memnunuz. Gerek sinek, gerek karınca ve kene konusunda gerekli ilaçlama çalışması yaptılar, belediyeye çok teşekkür ediyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 13:30:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?