3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Edirne'de kurtuluş coşkusu

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü Talatpaşa asfaltındaki tören alanında coşkuyla kutlandı. 

Tören Edirne Valisi Mustafa Büyük, Garnizon Komutan vekili Jandarma Kıdemli Albay Hüseyin Akman ve Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin halkın bayramına kutlaması ile başladı. 

Törenlerde görevlilerin tüm engellemelerine rağmen kortejden önce bir köpeğin protokol önünden geçmesi ilginç bir görüntü oluşturdu. Kurtuluş törenine CHP Grup Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. 21 pare top atışının ardından, kurtuluşu simgeleyen gösteri sunuldu. Daha sonra bir öğrenci Türk bayrağını öperek, Edirne Valisi Büyük'e verdi. Büyük de bayrağı öperek teslim aldı. Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunulmasından sonra İstiklal Marşı okundu. 

Törende bir konuşma yapan Başkan Sedefçi, Edirne'nin 92 yıl Osmanlı devletine başkentlik yaptığını, tarihi ve kültürel bir ilin belediye başkanı olmaktan onur duyduğunu söyledi. 

Edirne'nin laik Cumhuriyetin batıdaki son kalesi olduğunu ifade eden Sedefçi, ''Terör belasına teslim olmayacağız. Ne mutlu bize Türküz, Türk doğduk Türk öleceğiz. Şehit kanlarımızın hesabını soracağız. Vatanımız asla bölünmeyecek. Edirne'den Ardahan'a, Sivas'tan Artvin'e kadar ulusça tek yürek, tek bayrak olarak Cumhuriyete sahip çıkacağız'' dedi. 

Törende resmi geçite katılan Roman Halk Dansları topluluğu göbek atarak protokolün önünden geçti. Tören kortejin geçişi ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 15:16:16
Güncelleme :25 Kasım 2008 Salı 23:03:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?