3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Edirne'de Nevruz kutlamaları

Trakya Üniversitesi'nde "21 Mart Nevruz Bayramı"nı akademik personel ile öğrenciler birlikte kutladı. Ayşekadın kampüsünde nevruz ateşini yakan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Enver Duran, öğrencilerle birlikte halay çekti. 

Trakya Üniversite Ayşekadın kampüsündeki Nevruz kutlamaları saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Trakya Üniversite Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, "Nevruz dil anlam biliminde yeni gün olarak tanımlanmaktadır. Nevruz bir yönü ile mitolojilere ve efsanelere dayanan ulusal bir bütünleşme aracı olurken, bir yönü ile de tabiatçı bir yaklaşımla Kuzey Yarımküre'de büyük bir coğrafyayı kapsayan, tabiat-insan ilişkisini en açık bir biçimde temsil eden daha sonrada insan ilişkisine dönüşen ulusal ve uluslararası bir etkinlik kaynağı olarak görülmelidir. Nevruz Bayramı Türk ulusunun en eski bayramlarından biridir. Nevruz, Farsça 'Yeni gün' anlamına gelmektedir" dedi. 

Konuşmaların ardından Nevruz ateşini yakan Rektör Duran ve akademik personel öğrencilerle birlikte halay çekti. Nevruz kutlamaları pilav ve ayran ikramının ardında sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 15:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yurdanur IP: 88.226.147.xxx Tarih : 27.03.2008 21:58:55

selam edirne işte edirnede nevruz böyle kutlanıyor sevinçle neşeyle coşkuyla doğudakilerede bir bakın akıl almaz olaylarla kutlanıyor çok üzücü edirneye kucak dolusu sevgiler selamlar mardin den