3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Edirne'de otel krizi yaşanıyor

Bu yıl 647.cisi düzenlenen tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinde otel kırizi yaşanıyor. Kırkpınar nedeniyle dolu olan otellerde yer bulamayan güreşseverler Selimiye Camii önüne kurdukları çadırlarda ve yerlere serdikleri yataklarda yatıyor. 

Selimiye Camii önüne kurdukları çadırlarda ve çimlerde yatan güreşseverlerden bazıları otel aradıklarını ancak yer buladıklarını belirtirlerken, bazıları da özellikle dışarıda yatmayı tercih ettiklerini belirtti. 

Kırkıpınar yağlı güreşlerini izlemek üzere Antalya'dan geldiğini belirten Necmettin Göktaş, "Paramız olduğu halde otellerde yer bulamıyoruz. Biz de cami önünde açık alanda yatıyoruz. Bunun yanında Kırkpınar dolayısıyla her şey çok pahalı. Biz güreşlere hastayız. Her yıl Kırkpınarı dört gözle bekliyoruz. Her şey çok pahalı, bunlardan şikayetçiyiz. Yıllardır Kırkpınarı izlemek için geliyoruz, en büyük sorun otel bulamamak. Bizde geceyi yerlere serdiğimiz yataklarda geçireceğiz" dedi. 

Bazı güreşseverler ise yıllardır Kırkpınara geldiklerini ve her yıl böyle cami önlerinde dışarıda yattıklarını ifade ederek, "Hava çok sıcak, zaten biz dışarıda yatmaya alışığız, böylesi bizim için daha iyi" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 13:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?