8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Edirne'de su baskınları

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle bir çok ev ve işyerini su bastı. 

Şiddetli yağış Tekirdağ'ı etkisi altına alınırken, Edirne'den aniden bastıran yağmurdan nasibini aldı. Aralıksız yağan yağış nedeniyle bir çok ev ve işyeri sular altında kaldı. Maddi hasarın meydana geldiği bölgede vatandaşlar kendi imkanlarıyla sular altında kalan eşyalarını kurtarmaya çalışırken, bölgeye gelen ekipler mağdurlara yardımcı olmak için yoğun bir çalışma başlattı. 

Edirne Vali Yardımcısı İlhami Doğan, Keşan Kaymakamı ve aynı zamanda Uzunköprü Kaymakam Vekili Abdülkadir Karataş ile Uzunköprü Belediye Başkanı Ercan Çobanoğlu, sağanak yağış nedeniyle sular altında kalan Mescit, Büyükşehsuvar, Küçükşehsuvar, Mareşal Fevzi Çakmak, Aşçıoğlu ve Atatürk mahallelerine giderek, su boşaltma çalışmalarını inceledi. 

Vatandaşlar ve belediye ekipleri, su motoru ve dinamolarla ev ve iş yerlerine dolan suyu tahliye etmeye çalıştı.
Vali Yardımcısı Doğan, yaptığı açıklamada, yağışın Uzunköprü'de etkili olduğunu öğrendiklerinde ilçeye çok sayıda vidanjör ve işmakinası gönderdiklerini söyledi. Yağışın dinmesiyle su tahliye çalışmalarının daha kolay yürütüleceğini ifade eden Doğan, zarar tespitinin suların çekilmesinden sonra yapılacağını belirtti. 

Yağışın etkisiyle 100'ün üzerinde ev ve iş yerinin sulardan etkilendiğini kaydeden Kaymakam vekili Karataş ise, su tahliyesi için motopompların çalıştığını söyledi. Yaraların kısa sürede sarılacağını, çökme ihtimali bulunan evlerdeki insanların tahliye edilerek kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhanelere yerleştirileceğini bildiren Karataş, ''Tek tesellimiz, can kaybı olmaması. Yağışlar büyük ekonomik kayıplara sebep olmuştur'' dedi. 

Belediye Başkanı Çobanoğlu ise Keşan, Havsa ve Malkara ilçelerinden gönderilen ekipmanlarla yaraların kısa sürede sarılacağını belirtti. 

Bu arada, su baskınları nedeniyle çok sayıda araç yollarda kaldı. Belediye ekipleri bu araçları yollardan çekmek için çalışma başlattı. 

Öte yandan, Edirne'nin Keşan ilçesinde, sel baskını nedeniyle birçok köyde ekili alanların zarar gördüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2007 Cuma 17:03:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?