6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

Edirne'de uyuşturucu operasyonu: 4 kişi tutuklandı

Edirne’nin Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurt dışına çıkmak için gelen bir otobüste yapılan aramalarda, 116 kilo 180 gram eroin ele geçirildi. uyuşturucu ile ilgili olarak yakalanan 2’si Türk vatandaşı 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Edinilen bilgiye göre, Edirne Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı istihbarat çalışmalarında, C YA 169 plakalı otobüs içerisinde yurt dışına yüklü miktarda eroin gönderileceği tespit edildi. Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri ile Edirne Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü ekiplerinin yaptığı ortak operasyonda, Kapıkule’den yurt dışına çıkış yapmak isteyen Moldovya vatandaşı S.N yönetimindeki C YA 169 plakalı otobüs içinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda, otobüs içerisine zulalanmış halde 130 paket, otobüsün arkasına takılı C AM 953 plakalı römorkta da 90 paket olmak üzere toplam 116 kilo 180 gram eroin ele geçirildi.


Operasyon kapsamında gözaltına alınan sürücü S.N, yedek sürücü yine Moldovya vatandaşı S.B, ve Türk vatandaşları T.Ç ile S.B çıkartıldıkları adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Yetkililer, otobüsün dış kaporta ve iç döşeme arasına zulalanmış olan eroinin çıkartılmasında kolaylık sağlanması amacıyla kalın ipler vasıtasıyla makaralı bir düzenek hazırlandığını ve bu ipin çekilmesi sonucu eroinin paketler halinde tek tek geldiğini belirttiler. Olayda firar eden bir kişinin arandığını belirten yetkililer, kaçan kişinin yakalanması amacıyla İnterpol ile ortaklaşa çalışıldığını kaydetti

edirne
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2004 Pazartesi 19:31:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?