3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Edirne'de yılan paniği

Edirne, Mustafa Kazım Tandoğan'a ait ağılın içine girdiği iddia edilen bir yılanın üç koyunu boğarak telef ettiği iddia edildi.

Tandoğan, yılanın boyunun 10 metre olduğunu iddia ederken uzmanlar tropikal alanlarda yaşayan pitonların boyunun bile 6-7 metreyi geçmediğini söyledi.


Ortaimaret Mahallesi'nde bulunan ağılda önceki gece meydana gelen olayda, 97 koyunu otlattıktan sonra ağıla sokan Tandoğan, idiaya göre geceyarısına doğru gelen sesler üzerine ağıla döndü.
Ağıldan içeriye girdiğinde büyük bir yılanın koyunlarını boğduğunu gördüğünü iddia eden Tandoğan, bağırıp komşularından yardım istediğini ve bahçeden aldığı büyük bir taş parçasını yılan attığını söyledi.

Sesler üzerine Tandoğan'ın yanına giden komşuları ile mahalleli de yılanı gördüğünü iddia etti. Yılanın büyüklüğünün yaklaşık 10 metre uzunluğunda olduğunu öne süren Tandoğan, “Yılan çok büyüktü ve kocaman ağzı vardı. Üç koyunumu birden telef etmiş. Allah'tan zamanında ağıla geldim diğer koyunlarım zarar görmedi. Çok tedirginiz ve korkuyoruz. Yılan bize de zarar verebilir. Yetkililerin yardım etmesini istiyoruz. Tüm mahalleli tedirgin" dedi.

En büyüğü 2 metre

Veteriner Tamer Serhatli de Tandoğan'ın yılanın boyunu fazla abarttığını söyledi. Serhatli, Tandoğan'ın gördüğünü iddia ettiği büyüklükte bir yılanın Edirne'de olmasının mümkün olmadığını belirterek şunları söyledi: "Türkiye'de o büyüklükte yılan yoktur. En büyük yılanlar boa yılanı ve piton yılanlarıdır. Bu yılanlar da Türkiye'de olmaz. Ancak tropikal alanlarda yaşarlar.

Bunların boyu da 6-7 metreyi geçmez. Boa ve piton yılanları ısırmadan önce boğar sonra da yutarak yer. Bu gördükleri yılan başka bir tür yılandır. Türkiye'de yaklaşık 40 cins yılan var. Bunların 10'u zehirli. Boyları da 2 metreyi geçmez. Bazı yılanlar da sığır ve koyunların sütüyle beslenir. Vatandaşın iddiasına göre bu yılan koyundan süt emmek isterken salgısı o 3 koyunu zehirlemiş olabilir. Vatandaşlar karanlıkta korkudan olayı fazla abartmışlar.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 08:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?