4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Edirne'de yine kirli oyunlar

EDİRNE'DE YİNE KİRLİ OYUNLAR

Edirne'de geçtiğimiz yıl yaşanan linç girişimleri tekrar sahnelenmek isteniyor. Seçim öncesi hemen hemen her gün bir basın açıklaması yapan ve kendilerine "Demokratik Yurtsever Gençlik" adını veren Trakya Üniversitesi öğrencileri bugün de Saraçlar caddesinde açıklama yaptı.

Polis tarafından öldürüldüğü iddia edilen Şerzan Kurt için açıklama yapan gruba basın açıklamasının bittiği esnada çevrede bulunan vatandaşlar önce sözlü olarak ardından da fiili olarak saldırdı. Olaylar çevik kuvvet polisinin grubu çembere almasıyla büyümeden önlendi.

Sık sık Kürtçe sloganlar atan grup Saraçlar caddesinin alt tarafında bulunan 25 Kasım şehir stadı önünde toplanarak yaklaşık 500 metre yürüdü. MHP'nin seçim bürosunun bulunduğu alanın önünde toplanan grup "devrim şehitleri" için saygı duruşunda bulundu ve sık sık Kürtçe sloganlar attı. Basın açıklaması sırasına merakla çevrede toplanan vatandaşlar önce ne olup bittiğini anlamaya çalıştılar. Kürtçe sloganlar atıldığını görün bazı gençler önce "Edirne'de şehit varken neredeydiniz, bu neyin şehidiymiş?"

diye tepki gösterdiler. Basın açıklamasının bitmesinin ardından grubu yuhalayan vatandaşlar önce sözlü olarak tepkilerini gösterirken ardından gruba saldırmak istediler. Çevik Kuvvet polisinin zamanında araya girmesi ile olaylar büyümeden önlenirken basın açıklaması yapan grup, polis kordonu eşliğinde caddeden çıkarıldı. Bu sırada grubun arkasından gelen vatandaşlar ile polis arasında tartışmalar yaşandı. Olaylar grubun dağıtılmasının ardından büyümeden önlendi.

EDİRNE'DE YİNE KİRLİ OYUNLAR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2011 Cuma 23:06:01
Güncelleme :21 Mayıs 2011 Cumartesi 16:32:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?