3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Edirneliler kar sürpriziyle karşılaştı

Türkiye Balkanlar'dan gelen yeni bir soğuk havanın etkisine girdi. Meteorolojinin günler öncesinden yaptığı uyarının ardından Edirne'de sabaha karşı başlayan kar yağışı şehri, beyaza bürüdü. Sabah işlerine gitmek için yollara düşen Edirneliler kar süpriziyle karşılaştı.
 
Edirne'de sabaha karşı başlayan kar yağışı yollarda etkili olmazken, evlerin çatısı, araçların üzeri ve yeşil alanlar karla kaplandı. Kar kalınlığının 2 santimetreyi geçtiği Edirne'de kar yağışının aralıkla devam edeceği belirtilirken, meteoroloji yetkilileri, don olayına karşı uyararak hava sıcaklığının gündüz sıfır derece olacağını gece ise hava sıcaklığının sıfırın altına düşeceğini belirtti. Edirne Meteoroloji Müdürlüğü, hava sıcaklığının tüm yurtta hissedilir derecede 8 ile 10 derece azalacağını ve bu durumun dona yol açacağını bildirdi.
 
Açıklamada, tarımsal faaliyetin sürdüğü bölgelerde hasat dönemindeki narenciye, zeytin, elma, armut ve ayva gibi üreticilerin ve sera yetiştiricilerinin gerekli önlemleri almaları gerektiği belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 10:50:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?