3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Edirneliler merhum valisini unutmadı

Eski Edirne valilerinden Fahri Yücel ölümünün dördüncü yılında Edirne Valiliği'nin ilk kez düzenlediği resmi bir törenle anıldı. Törene katılan Vali Yücel'in eşi Perihan Yücel, eşinin kendisinden sonra en çok Edirne'yi sevdiğini dile getirdi. 

Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma törenine, Edirne Valisi Mustafa Büyük, Edirne Belediye Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı, Fahri Yücel'in eşi Perihan Yücel, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve çok sayıda bürokrat katıldı. 

Törende konuşan Edirne Valisi Mustafa Büyük, Mülkiye'den okul arkadaşı ve meslektaşı Vali Yücel ile bir kez daha gurur duyduğunu belirtti. Büyük, Yücel'in 4 yıllık Edirne Valiliği döneminde güzel hizmetler verdiğini anlatarak, ''Vali Fahri Yücel gibi anılmak her faniye nasip olmaz, bu yüzden gururluyum. Okul arkadaşım, mesleğe beraber girdik, aynı dönemde teftiş kurulunda beraber çalıştık, valiliği döneminde yaptığı hizmetleriyle, gururlanıyorum. Bugünkü manzarayı görünce, kıskanmadım desem yalan olur'' dedi. 

Vali Büyük, Yücel'in anısını yaşatmanın görevleri olduğunu kaydederek, ''Ama onun hatırasını yaşatmak, onun bıraktığı hizmetleri devam ettirmek, bize düşen bir görevdir, Elimden geldiğince bunları yapmaya çalışacağım. O'nu unutmayan Edirneliler'i de bir ayrı sevdim, kadirşinaslıklarını takdir ettim'' ifadelerini kullandı.

"EŞİM BENDEN SONRA EN ÇOK EDİRNE'Yİ SEVDİ" 

Yücel'in eşi Perihan Yücel de, törenin düzenlenmesinden oldukça etkilendiğini belirterek, ''Şairin dediği gibi kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir andayım. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Bugüne kadar unutulmadıysak bundan sonrada unutulmayız sanıyorum. Edirne benim kıymetlim, hep söylerim Edirne benim kumam. Eşim Vali Yücel benden sonra en çok Edirne'yi sevdi. Sevmek emek ister derdi ve işini, Edirne'yi hep sevdi'' dedi. 

Vali Yücel'in Edirne'nin güzelliğini farketmesinde öncülük ettiğini bildiren Perihan Yücel, ''Kentlerin cinsiyetleri olduğuna inanırım. Ankara erkek bir kenttir, çok fazla süslü değildir, bir kravatı ve takım elbisesi vardır. Ancak Edirne saraylı bir kadındır, saraylı kadınlar süslüdürler. Vali Yücel Edirne'nin saçlarını tarayabildi, kulağına küpe takabildi, bir yerden başladı. Edirne güzel olduğunun farkına vardı.'' diye duygu yüklü bir konuşma yaptı. 

Perihan Yücel, eşi Fahri Yücel'in kendilerini duyduğuna inandığını belirterek, anma töreninde emeği geçen herkese teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 16:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?