4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Edirne'ye 3 ülkeyi gören kule!

BAŞKAN SEDEFÇİ,

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Yıldırım semtine yapılacak olan "Sedef Kule" için yatırım yapmak üzere Arap şeyhlerine davet göndereceğini söyledi. Sedefçi, 20 milyon TL'ye mal olması beklenen kule ili ilgili iddialı konuşarak, "Allah canımızı almazsa bu kule 2014'te bitecek. Dünyada 3 ülkenin de görülebileceği ilk kuleyi yapmanın gururunu yaşayacağız" dedi.

Daha önce ismi "Yıldırım Kule" olarak düşünülen ardından da Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin soyadını alan "Sedef Kule"nin 2014 yılında tamamlanması bekleniyor. Başkan Hamdi Sedefçi'nin 29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesi seçim vaatleri arasında yer alan kulenin nasıl olacağı yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Belediye meclis salonunda bir basın toplantısı düzenleyerek kule hakkında bilgiler veren Sedefçi, kuleyi yap-işlet-devret modeliyle yapacaklarını söyledi.

"Sedef Kule" adının verileceği kuleyi, Ankara'daki Atakule'nin mimarı Ragıp Uluç'un projelendireceğini ifade eden Başkan Sedefçi, projenin avam çalışmasının ellerine ulaştığını söyledi. Çalışmada, kulenin 155 metre olarak tasarlandığını kaydeden Sedefçi, "Biz ilk etapta kuleyi 60 metre olarak düşünmüştük ancak sonra bunu 100 metreye çıkardık. Mimar Ragıp Uluç da bu yüksekliği 155 metreye çıkarmış. Eğer planladığımız maliyeti aşmazsa kulenin yüksekliği 155 metre olacak. Ayrıca mimarımız Atakule'deki eksiklikleri de görerek güzel bir çalışma yapmış. Ancak projede içime sinmeyen tek konu su alanı ile ilgili. Projede 25 bin 500 metreküplük alan yer alıyor. Biz burada gemi yüzdüreceğimiz için bu alanın en az 50 bin metreküp olması lazım" dedi.

Kule için yatırımcı aradığını ve gerekirse Dubai'ye giderek Arap şeyhlerini kuleye yatırım yapmak için davet edeceğini de belirten Sedefçi, "Allah canımı almazsa bu kuleyi 2014'e kadar bitireceğiz. Kule tamamlandığında, dünyada 3 ülkenin de görülebileceği ilk kule olacak. Biz de bunu yapmanın gururunu yaşayacağız" dedi.

BAŞKAN SEDEFÇİ,
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2010 Salı 16:52:04
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 00:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?