4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Edirne'ye giremiyorlar

EDİRNE'DE PROTESTOCULARIN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Edirne'de sol bir örgütün propagandasını yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan 5 kişiye destek olmak için kente girmeye çalışan 150 kişilik grup eylemlerini sürdürüyor. Geceyi TEM otoyolu İstanbul yönündeki bir tesiste otobüs içinde ve tesis lokantasında uyuyarak geçiren grup üyeleri 3 gündür basın açıklaması yapmak için bekliyor.

Edirne'de tutuklanan 5 kişiye destek vermek isteyen yaklaşık 150 kişi, 3 otobüs ve 1 minibüs ile geçtiğimiz pazar günü Edirne'ye geldi. Kent merkezinde toplanan çok sayıda vatandaşın tepkisi üzerine eylemci grup TEM yolu çıkışında güvenlik güçleri tarafından durdurulmuştu. Polisin ikna çabalarına rağmen geri dönmeyen grup üyeleri yolu trafiğe kapatınca, polisin müdahalesiyle karşılaşmıştı. Bir süre daha direnen grup daha sonra ikinci bir müdahale ile otobüslerine tekrar bindirilmiş ve İstanbul'a gitmeleri için gönderilmişti. Ancak grup üyeleri İstanbul'a gitmek yerine, geceyi TEM otoyolu İstanbul yönündeki Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'nde bir tesiste geçirdi.

Grup eylemci grup adına açıklama yapan Avukat Ebru Timdik, grubun basın açıklaması yapmakta ısrarcı olduğunu söyledi. Timdik, Edirne'de mutlaka basın açıklaması yapacaklarını ifade ederek, "Olağanüstü hal varsa, yasalar rafa kalktıysa, bunu biz de bilip, ona göre davranalım. Ama yasalar yürürlükteyse, ifade ve seyahat özgürlüğü varsa, bu hürriyetlerimiz sağlanmalıdır. Grup bu hürriyetlerimiz sağlanana kadar burada beklemekte kararlı. Bu insanlar 'Amerika defol bu vatan bizim' kampanyası yürüten ve bu

kampanya çerçevesinde tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istiyor. Eğer burası Amerika ise 'Amerika defol' demek hainlik. Ama burası Türkiye ise bunu hainlik olarak değerlendirmek yanlış. Biz Edirnelilerden sağduyu bekliyoruz. Biz sadece basın açıklaması yapmak istiyoruz. Edirne Valisi basın açıklamasının yasal olduğunu söylüyor, ancak 'güvenliklerimizi sağlamakta zorlanabiliriz' dedi. O yüzden basın açıklaması yapamıyoruz. Tekrar Edirne'ye gitmeyi deneyeceğiz. Ancak biliyoruz ki yine engelleneceğiz. Biz kararlıyız gitmeye" şeklinde konuştu.

Son 3 gündür Edirne'ye girerek basın açıklaması yapmak isteyen eylemciler ise dinlenme tesislerindeki otobüslerde yatıyor. İstanbul'dan gelen bir araçla yemek ihtiyaçları karşılanan eylemciler soğuk havada durabilmek için de zaman zaman halay çekiyor.

EDİRNE'DE PROTESTOCULARIN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR
EDİRNE'DE PROTESTOCULARIN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR
EDİRNE'DE PROTESTOCULARIN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR
EDİRNE'DE PROTESTOCULARIN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR
EDİRNE'DE PROTESTOCULARIN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 15:49:02
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 17:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cabbar IP: 88.229.139.xxx Tarih : 7.01.2010 21:55:17

Edirneliler sagcısıda, solcusuda vatanını  askerini ve polisini sever , teröre şiddetle karşıdır. Bu yüzden PKK nı taşeronlugunu yapan DHKP-C liler Edirneye giremeyecek bireysel faaliyetlerinede kesinlikle izin verilmeyecektir.