1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Edirne'ye güzel yağacak

Edirne'de 10-18 Eylül arasında yapılacak Uluslararası Barış Güzeli Yarışması'nın onursal başkanı Süha Özgermi ve jüri üyesi Gönül Yazar, Edirne'ye gelerek Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi ziyaret etti.

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, güzellik yarışmasının Edirne'de yapılacağını hatırlatarak, kentin adının çok büyük olduğunu ve bu büyüklüğe layık olmak için böyle bir çalışma içine girdiklerini kaydetti. Edirne'nin her zaman sınırda kaldığını, savaşların yaşandığı bir kent olduğunu belirten Sedefçi, "Artık savaşlar bitti. Dünyada dostlukların hüküm sürmesini istiyoruz. Serhat kenti Edirne'nin de barış kenti olarak dünyaya tanıtılmasını istiyoruz" dedi.

Gönül Yazar'ın da kendilerine destek verdiğini kaydeden Başkan Sedefçi, 10-18 Eylül arasında düzenlenecek Uluslararası Barış Güzellik Yarışması'nı Edirne Belediyesi olarak desteklediklerini dile getirdi. Edirne Belediyesi olarak ceplerinden bir tek kuruş çıkmayacağını dile getiren Sedefçi, "Bu işi, sponsorluk kanalıyla yapacağız. Edirne halkının cebinden para çıkmadan Edirne halkına yaraşır bir yarışma düşünüyoruz. Bu konuda Süha Özgermi ile arkadaşlarımız çalışma yaptılar. Bu çalışma sonucunda 19 ülke bize başvuruda bulunarak, katılma isteklerini bildirdiler. Güzellerimiz Edirne'de bir hafta konuk edilecek ve 17'sinde güzeller bir mini konser eşliğinde gösteri sunacaklar. Bu şekilde güzelleri halka tanıtacağız" diye konuştu.

Süha Özgermi ise, Edirne'nin bir tarih kenti olduğunu belirterek, kendisinin düzenlediği çok sayıdaki güzellik yarışmasına katılan, herkesin taş bebek olarak tanıdığı, fakat gönlü pamuk gibi olan Gönül Yazar'ın da yanlarında olduğunu söyledi.

Güzellerin Kervansaray Oteli'nde konaklamayı kabul edip etmeyeceği yönündeki bir soru üzerine Gönül Yazar, "Neden beğenmesinler. Ben bütün dünyayı gezen biri olarak oteli görünce kendimi odaya atıyorum da onlar mı atmayacak. Onlar kim oluyor da beğenmeyecekler. Zaten bu kızlar dünyayı görsünler, tecrübe sahibi olsunlar ve ondan sonra Edirne'yi ve Kervansaray'ın ne kadar değerli ve kıymetli olduğunu görürler" şeklinde yanıt verdi.
Daha sonra Belediye Başkanı Sedefçi, Gönül Yazar'a çiçek takdim etti. Yazar, basın mensuplarının "Bir daha evlenmek istiyor musunuz?" sorusuna, "Tanrım bir kere daha nasip ettiyse, son bir kez daha isterim" yanıtını verdi.
Edirne'de düzenlenecek Uluslararası Barış Güzeli Yarışması'nda ilk defa Ermeni güzeli de yarışacak. Yarışmanın jüri üyeliklerini ise Gönül Yazar'ın yanı sıra Fatih Terim, İnal Batur ve Alişan'ın yapması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2005 Çarşamba 16:36:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?