3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Edirne'ye sudan bahaneler

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, İçişleri Bakanlığı'nın kentte yapılan kanalizasyon ve yağmur suyu toplama inşaatı için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan izin alınmadan yapıldığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılmasını istediğini belirterek, "Siyasi olarak hizmetlerimiz engellenmek isteniyor" dedi.
Sedefçi, belediye meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, belediye başkanı olarak görev yaptığı 2 yıl süresince iyi niyetini muhafaza ederek, kavgacı değil uzlaşmacı bir tavırla halka hizmet ettiğini söyledi. Daha öncede üst üste iki dönem belediye başkanlığı yaptığında değişik siyasi partilerle çalıştığı halde bunlardan hiçbir şekilde siyasi baskı görmediğini ifade eden Sedefçi, "AK Parti tarafından gizli gizli engellendiğini" iddia etti.
Edirneli olan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile kol kola girmeye de çalıştığını söyleyen Sedefçi, "Unakıtan'a, 'Bizlere baskı yapmayın, sizi baş tacı edelim' dedim. Bugüne kadar Unakıtan Edirne'ye yalnızca 300 bin YTL gönderdi. Bunun dışında hiçbir yardım almadık. Makedonya Kulesi'nin çevresinin açılması yönünde verdiği sözü ise halen yerine getirmedi, tam tersine engeldendik" iddiasında bulundu.
Türkiye'de belediyeler arasında yalnızca Edirne Belediyesi ile Bartın Belediyesi'ne haciz geldiğini de söyleyen Sedefçi, bunun kendilerini zora sokmak için yapılan bir oyun olduğunu da bildirdi.
İller Bankası tarafından yapımı üstlenilen kent merkezinde kanalizasyon ve yağmur suyu toplama inşaatının yapımı için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanlığı'ndan izin alınmadığı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı'nın hakkında soruşturma açılmasına izin verildiğini kaydeden Başkan Sedefçi, "İçişleri Bakanlığımız daha önce kanalizasyon ve yağmur toplama inşaatının yapımının İller Bankası tarafından üstlenildiğini, Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan izin alma yükümlüğünün işi yaptıran ve kontrolünü üstlenen İller Bankası Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu belirtmişti. 6 ay sonra İçişleri Bakanlığımız bu kez hakkımızda soruşturma açılmasına karar verdi. Bu siyasi bir oyun değil mi? Ben yargıya ve adalete güveniyorum. Daha önce güvendiğim adalet güvenimi boşa çıkarmadı" diye konuştu.
AK Parti Edirne Milletvekili Ali Ayağ'ın kendisine yardımcı olduğunu da anlatan Hamdi Sedefçi, "CHP'den AK Parti'ye geçen Edirne milletvekilimiz Necdet Budak ise Edirne'ye kötülük yapıyor. Edirne ve ilçelerine gelecek birçok yatırımı engelledi. Kendisinin görevi Edirne'nin vekilliğidir. Edirne'ye 3 yıl çivi çaktırmadı. Siyasi olarak hizmetlerimiz engellenmek isteniyor" açıklamalarında bulundu.
.
Yayın Tarihi : 9 Mart 2006 Perşembe 23:51:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?