20
Nisan
2024
Cumartesi
EDİRNE

Edirne'ye ziyaretçi akını

Tarihi ve kültürel olduğu kadar doğal güzellikleriyle de adından söz ettiren Edirne, Marmara Bölgesi'ndeki illerin günübirlik turlarıyla dolup taşıyor.

Başta İstanbul olmak üzere Bursa, Kocaeli, Tekirdağ ve Çanakkale'den her gün binlerce ziyaretçi Edirne'ye gelerek turistik yerleri ziyaret ediyor. 
Mayıs ayıyla birlikte Edirne sokaklarında gözle görülür bir hareketlenme yaşanmaya başladı. Tarihi cami, köprü, hamam, çeşitli kültürel değeri ve lezzetli yemekleriyle Edirne her gün binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Tur otobüsleri Edirne sokaklarını bir an olsun boş bırakmazken bu durum en çok Edirne esnafının yüzünü güldürüyor.

Turist kafileleri en çok Selimiye Cami, 2'nci Bayezid Külliyesi, Sarayiçi Er Meydanı ve Karaağaç gibi tarihi ve turistik mek'nları ziyaret ederken Edirne'nin meşhur tava ciğeri ve köftesinin tadına bakmadan da gezilerini tamamlamıyor.

Edirne'ye en İstanbul'dan tur otobüsleri gelirken İstanbul'u Bursa, Kocaeli, Tekirdağ ve Çanakkale gibi iller takip ediyor. Özellikle ilçe belediyeleri, hemen her gün Edirne'ye ücretsiz gezi düzenlerken birçok okul da hafta sonları Edirne'ye gelerek tarihi ve turistik mekanları ziyaret ediyor. 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2013 Pazartesi 18:35:19
Güncelleme :21 Mayıs 2013 Salı 10:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?