4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Eğitim elçisinden 900 bin TL bağış

EĞİTİM ELÇİSİNDEN 900 BİN TL BAĞIŞ

Edirneli hayırsever Orhan Çetin, doğduğu Uzunköprü ilçesine Anadolu Öğretmen Lisesi yapılması için 900 bin TL bağışta bulundu.

Uzunköprü'ye 5 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'nun ardından şimdi de bir Anadolu Öğretmen Lisesi yapılıyor. Yüksekokulun yanındaki araziye yapılacak olan 16 derslik lisenin önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.

Orhan Çetin Anadolu Öğretmen Lisesi'nin yapımı için ilk somut adımlar atıldı. Uzunköprü'nün Bayramlı Köyü'nden Orhan Çetin'in 900 bin TL'lik katkısı sonucu Türk Eğitim Vakfı (TEV) aracılığıyla Uzunköprü'ye inşa edilecek 16 derslikli okulun protokolü imzalandı. Edirne Valiliği'nde yapılan imza törenine Edirne Valisi Gökhan Sözer ve Hayırsever Orhan Çetin'in yanı sıra Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz ve TEV Genel Müdürü Turgut Bozkurt katıldı.

İmza töreni öncesi bir açıklama yapan Edirne Valisi Gökhan Sözer, eğitime yapılan hizmete dikkat çekerek, "Eğitimde bağışın büyüğü ya da küçüğü olmaz. Önemli olan gelecek nesillere faydalı bir hizmette bulunmak. Orhan Çetin gibi hayırseverler sayesinde çocuklarımız geleceğe daha umutlu bakacak" dedi.

TEV Genel Müdürü Turgut Bozkurt ise, yılda 9 bin öğrenciye burs verdiklerini belirterek, "Şu ana kadar toplamda 180 bin öğrencinin eğitimine katkıda bulunduk. Ben de eğitimimi burslu tamamladım. Orhan ağabeyimiz gibi hayırseverler sayesinde buralara kadar geldim. Bu yüzden benim heyecanım çok daha başka. Bu tür eğitim kurumları kazandırıldıkça çocuklarımız çok daha iyi yerlere gelecektir" diye konuştu. Bozkurt ayrıca Uzunköprü'ye yapılacak okulla birlikte TEV'in yapımına aracılık ettiği okul sayısının 25'e yükseldiğini ifade etti.

Hayırsever Orhan Çetin ise Türkiye'de eğitimin büyük bir sorun olduğunu söyledi. Bir köy çocuğu olarak eğitimin zorluklarını iyi bildiğini ifade eden Çetin, "En büyük dileğim bu okulun açılması. Türkiye'de eğitim alanında sıkıntılar olduğu için TEV çatısı altında böyle bir yardımda bulunmaya karar verdim. Umarım okul en kısa zamanda açılır ve öğrencilerle dolar" diye konuştu.

İnşaatına başlanan ve 16 derslikli olacağı öğrenilen okulun önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.

EĞİTİM ELÇİSİNDEN 900 BİN TL BAĞIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2011 Cuma 12:45:05
Güncelleme :30 Nisan 2011 Cumartesi 23:38:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?