4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Eksi 1 derecede ağlatan koşu

EDİRNE'DE EKSİ 1 DERECEDE AĞLATAN KOŞU

Edirne'de, düzenlenen okullar arası kros yarışması eksi 1 derecede yapıldı. Soğuk havada koşmak zorunda kalan kız öğrencilerin bazıları yarış sonunda ağlarken, yarışmada görevli beden eğitimi öğretmeni megafon bulamayınca, trafik ekiplerinin yol kapatmak için kullandıkları trafik hunisini kullandı.

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Sarayiçi'nde yapılan Okullar arası Küçük, Yıldız, Genç Kız ve Erkek Kros Merkez İl Birinciliği yarışması, geçtiğimiz cuma günü havanın karlı olması nedeniyle bugüne ertelemişti. Dereceye girmek için toplanan 80'i kız, toplam 180 öğrenci şort ve tişörtlerini giyerek yarışın başlamasını beklemeye başladı. Hava sıcaklığının eksi 1 derece olması nedeniyle öğrenciler soğukta üşüdü. Bunun üzerine öğrenciler yerlerinde zıplayarak veya koşarak ısınmaya çalıştı.

Öğrencilerin bir bölümü montlarını üzerlerine giydi. Kategorilerine göre öğrenciler yarışırken, yarışçılara seslenmek için megafon bulamayan müsabakanın hakemi Aşkın Arda, trafik polislerinin yol kapatmak için kullandığı huniyle öğrencilere seslendi. Bu görüntüyü karşısında öğrenciler ve veliler kendilerini gülmekten alamadı. Öğrencilere sesini duyurmak için huni yöntemi denediğini söyleyen Aşkın Arda, "Huni sesi dağıtıyor. Ben de sesimin duyulması için bu yöntemi denedim" dedi.

200 metre ile bin 500 metre etaplarında koşan öğrenciler, bitiş noktasına ulaşınca soğukta çok üşüdüklerini ve yarışta bekledikleri dereceyi alamadıklarını söyleyerek ağladı. Öğrencileri aileleri ve öğretmenleri sakinleştirmeye çalıştı. Yarışmayı kategorilerine göre birinci tamamlayan öğrenciler, 9 Mart tarihinde Kütahya'da yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılacaklar.

EDİRNE'DE EKSİ 1 DERECEDE AĞLATAN KOŞU
EDİRNE'DE EKSİ 1 DERECEDE AĞLATAN KOŞU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2011 Pazartesi 17:02:02
Güncelleme :2 Mart 2011 Çarşamba 00:34:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?