3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Elleri ve ayakları ile balık tutuyor

Edirne'de olta kullanmadan elleri, ayakları ve ağzı ile balık yakalayan inşaat işçisi, rakiplerine meydan okuyor. 

Edirne'de inşaat işçiliği yapan 'Dalgıç' lakaplı Recep Yaygın, Tunca Nehri'nde olta kullanmadan elleri, ayakları ve ağzı ile balık yakalıyor. Yaygın, suda oltasız veya ağ kullanmadan balık yakalamanın zor olduğunu belirterek, "Ben çocukluğumdan bu yana Tunca Nehri'ne girerek balık avlıyorum. Ellerim ve ağzımla balık yakalıyorum. Hatta ayaklarımla balık yakalamayı denedim ve başardım. Suya daldığım zaman kesinlikle balık tutmadan çıkmıyorum" dedi. 

Kendisi için ağızla balık yakalamanın bir zorluğu olmadığını söyleyen Yaygın, "Çocukluğum bu sularda geçti. Balıkları iyi tanırım ve nereden yüzüleceğini tahmin ederim" diye konuştu.

Edirne'de Sıkça Murat Mahallesi'nde oturan ve çocukluğundan beri Tunca Nehri'nde balık yakaladığını belirten Recep Yaygın, 18 yaşındayken arkadaşlarıyla girdiği iddiadan sonra ağzıyla balık yakalamaya başladığını ifade etti. Yüzmeyi ve balık tutmayı çok sevdiğini söyleyen Yaygın, "Çocukluğumdan beri Tunca ve Meriç Nehri'nde balık tutuyorum. Bu işi büyüklerimden öğrendim. Bu benim hobim. Türkiye'nin neresinde ve hangi şartlarda olursa olsun varsa bir kişi daha yarışmaya hazırım. Buradan hodri meydan diyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 17:03:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?