3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Emniyet at yarışı düzenledi

Türk Polis Teşkilatı'nın 164. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Edirne İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Roman vatandaşlar arasında düzenlenen at yarışı renkli görüntülere sahne oldu. 12 Roman vatandaşın katıldığı yarışmanın birincisine Cumhuriyet altını, ikincisine yarım altın, üçüncüsüne ise çeyrek altın hediye edildi.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü,Türk Polis Teşkilatı'nın 164. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Roman vatandaşlar arasında Sarayakpınar Köyü yolu üzerinde bulunan boş bir arazide at yarışı düzenledi. Yarışa, atları ile birlikte hurdacılık yapan ve çöplerden topladıkları atıklarla geçimini sağlayan 12 Roman vatandaşı katıldı. Yarışın startı verilmeden önce roman at binicileri ilk önce izleyenlere küçük bir gösteri yaptı. Yarışmanın ardından 'Yıldız' isimli atı ile birinci olan Monşer Dinare'ye Edirne
Valisi Mustafa Büyük tarafından madalyası ile birlikte bir adet büyük altın hediye edildi. 'Turbo' isimli atı ile 2. olan Fikret Derebey'e madalya ve yarım altınını Edirne Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen, 'Cesur' isimli atı ile 3. olan Yalçın Derbey'e ise madalya ve çeyrek altınını Edire Emniyet Müdürü Hanefi Avcı verdi. Ayrıca yarışa katılan bütün atlara ise 1 aylık yem verildi.

Birinci olduğu için mutlu olduğunu söyleyen 16 yaşındaki Monşer Dinare, "Genellikle İstanbul'da adalarda faytonculuk yapıyorum. Uzun zamandır da bu yarışa hazırlanıyordum. Birinci olduğum için çok mutluyum. İnşallah bende kendimi daha iyi yetiştiririm ve ileride iyi bir jokey olurum" dedi.

Ödül törenini ardından ise Edirne'de bulunan bir at binicilik okulu atları ile birlikte küçük bir gösteri sundu. At yarışını bu yıl 3. defa düzenlediklerini belirten Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, "Edirne eski Akıncıbeylerinin, Alperenlerin yaşadığı bir yer. Bu sporun burada yapılması bizim için daha manalı. Bu yarışı vatandaşlarımızın günlük işlerinde kullandığı atları ile yapıyoruz. Keyifli bir yarış oldu. Oldukça da memnunuz. Önümüzdeki yıllarda bu yarışı daha şen bir şekilde devam ettirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Edirne'de fakir olan gençler için at binicilik okulu açtıklarını belirten Avcı, "Mayıs ayı içinde bu okul faaliyete geçecek ve at binmeyi sevenleri yetiştirecek. Ayrıca Roman gençlerin iş ve meslek sahibi olmasını istiyoruz. Roman gençler at biniciliğini çok seviyorlar. Yulasız çıplak ata bile binmesini çok iyi bilen insanlar. Onların bu özelliklerinden dolayı at biniciliği okulu açtık. İstanbul Jokey Kulübü bize destek verdi. Şuan 5 adet atımız var. Valilik ve Sosyal Yardımlaşma fonu atların bakımı ve
yerleştirilmesi için bize destek veriyor. Emniyet olarak bizde koordinasyonu sağlıyoruz. Yazın at biniciliğini iyice öğrenen roman vatandaşlara Karaağaç yolu üzerinde atları ile gelir sağlamak istiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 18:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?