1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

En büyük alkışı Ahsen Unakıtan aldı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Meslek Lisesi mezunları üniversitelere giremiyor, bu bir haksızlıktır, en büyük mağdur da benim" dedi.

Eşi Ahsen Hanım ile birlikte Edirne’ye gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2003 yılında temelini attığı Milli Piyango Anadolu Ticaret Meslek ve Ticaret Meslek Lisesi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Okulun açılış törenine Maliye Bakanı Unakıtan ve eşi Ahsen Unakıtan’ın yanı sıra Vali Nusret Miroğlu, AK Parti Milletvekilleri Necdet Budak, Ali Ayağ, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, partililer, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak, "Milli Piyango idaresi tarafından 97 yılından bu yana 27 eğitim kurumu inşa ettik. Bu okulun inşaatına da 1.5 milyon dolar civarında bir harcama yaptık ve hiçbir harcamadan kaçınmadık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Balak’ın ardından konuşma yapan Edirne Valisi Nusret Miroğlu, "Çocuklarımızın eğitimini en kaliteli şekilde sürdürmelerini sağlamak bizlerin görevidir. Bu anlamda Devlet bütçesinden eğitime ayrılan destek her yıl arttırılmaktadır. Ancak çağı yakalamak sadece devletin imkanlarıyla mümkün olmamaktadır. Şahsım ve Edirneliler olarak Milli Piyango İdaresi’ne şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Kendisinin de ticaret lisesi mezunu olduğunu ve bu okulu açmaktan gurur duyduğundu ifade eden Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise, "Allah bana buraya böyle bir okul yapmayı nasip etti. Bir süre önce temelini attığımız ve benimde mezunu olduğum okulun açılışını yapmaktan onur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Okulda görev yapan öğretmenlere seslenen Unakıtan, "Görevinizi eksiksiz yapacağınıza hiç şüphem yok, fakat olurda öğrencilere sinirlenirseniz, sakın ha onları dövmeyin. Sinirlenir çocuklara iki tokat atarsınız, çocuktur onlar, çaresizdir, bir şey de diyemezler size. Sakın ha yapmayın. Evlatlarımızın ezilmeden başı dik ve iyi yetiştirilmeleri gerekir. Bunu ben söylüyorum, eşim Ahsen daha farklı söylerdi. ’Hangi öğretmen yapsa onun karşısına dikilirim’ derdi" şeklinde konuştu.

Bu sırada ayağa kalkan Bakan Unakıtan’ın eşi Ahsen Hanım, "Evet evet manevi anneniz olarak arkanızdayım" diyerek öğrencilere el salladı. Bakan’ın sözleri ve Ahsen Hanım’ın tavrı, öğrencilerden büyük alkış aldı.

Kendisinin de ticaret lisesi mezunu olduğunu ve ticaret lisesi mezunları üniversitelere girerken eşit şartların sağlanmadığını belirten Unakıtan, "Bir de burada şunu dile getirmek istiyorum; buradan mezun olanlara da eşit şartların sağlanmasını istiyorum. Bakın ben de bu mağdurlardan biriyim. Ben de, ticaret lisesinden mezun olduğum zaman biz üniversiteye giremedik. Ben imtihanlara girip de ben falanca fakülteyi istiyorum diyemedim, yasaktı. Böyle eğitim özgürlüğü olur mu? Ben giremedim, yalnız akademilere girebiliyorduk. Ama ben neden başka fakültelere girmemeyim, zannediyorum ki bu sorunlar yine var. Bu sorunları aşmak için sesinizi yükseltin. Ben de sizin arkanızdayım. Bir ülkenin en fazla mesleki liselerden mezun olanlara ihtiyacı olacak, siz de onun önünü kapatacaksınız, olmaz, yanlış çok yanlış, düşünebiliyor musunuz ben mezun olduğum zaman Türkiye Ticaret Lisesi birincisi olarak mezun oldum" açıklamasında bulundu.

Bakan Unakıtan ve eşi, ticaret lisesinin açılışını yaptıktan sonra Kapalı Spor Salonu’nu gezdi. Burada eşiyle birlikte basketbol oynayan Unakıtan, atışların hiçbirini sayıya çeviremedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 22:16:19
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 13:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melih eren keskinsu IP: 78.163.145.xxx Tarih : 10.02.2008 19:45:53

benim ablamda birinci oldu ticaret lisesinde adıda ayşegül keskinsu